Flytta 50.000 kodelinjer til React Server Components - sånn gikk det

Mux forteller om serverkomponent-overgangen, Next.js forklarer caching, totp hjelper deg med tofaktor og Mandala 3D spiser opp arbeidsdagen din, i ukas ForrigeUke.

Dette var uken for forklaring av den nye Twitter-logoen ❌, hvor man ikke skal bli dømt uansett hva man har med seg på tur 🥒, og hvor noen i ledelsen må gå i seg selv 👩💼.

Og 2 121 ting skjedde i frontend-verdenen!

Erfaringer med React Server Components

I fjor høst kom React teamet ut med et forslag om å implementere React Server Components, som vil si at komponenten din vil kjøre på serveren og ikke i klienten.

Darius Cepulis har skrevet en ganske bra artikkel hvor han skriver om hvordan overgangen til React Server Components var hos videoplattformen Mux hvor han jobber. Han forteller om problemer som at man verken kan bruke CSS-in-JS eller Context i serverkomponenter, men at disse komponentene fører til mindre pakke-størrelse og muligheten for å hente data rett i komponenten som er ganske store fordeler.

Hvis du syns React Server Components høres spennende ut og lyst til å lese mer om gode vs dårlige sider før du skriver om appen din, så anbefaler jeg at du tar en titt på artikkelen fra Darius.

Dokumentasjon om Caching i Next.js

Next.js har oppdatert dokumentasjonen sin med informasjon om hvordan mellomlagring fungerer i Next.

Next vil alltid prøve å cache så mye som mulig, og dette gjør de med forskjellige tiltak som for eksempel ved å mellomlagre dataspørringer og resultater, men også ta vare på det som har blitt rendret på serveren for en rute du har besøkt før. Den nye dokumentasjonssiden inneholder også informasjon om hvordan du kan konfigurere cachingen i appen din etter hva du har behov for.

Hvis du er nysgjerrig på hvordan Next.js fungerer under overflaten så kan du lese mer om caching-strategien her.

Implementering av 2FA

Kent C. Dodds har laget en ny pakke som heter totp (time-based one-time passwords).

Lager du en applikasjon hvor du trenger tofaktorautentisering kan denne pakka hjelpe deg godt på vei. Den genererer 2FA koder og kan hjelpe deg å verifiserer brukere ved mail og telefonnummer.

Om det er noe som kunne vært interessant for applikasjonen din kan du jo sjekke ut pakka her.

Mandala 3D

Helt til slutt vil jeg vise dere et prosjekt jeg fant som jeg har brukt alt for mye tid på forrige uke.

Artur Bień har laga en imponerende 3D-nettside hvor du kan tegne og generere fin symmetri! Mandala 3D er laget med three.js, men jeg har ikke klart å finne noe kildekode man kunne sett på men kanskje det kommer etterhvert!

Dette var i hvert fall altfor avhengighetsskapende til å finne i arbeidstiden. Sjekk den ut her.

Det var alt for denne uken, vi sees! 👩💻