Det beste fra JSNation 2023: - Vil native apps dø ut?

Nicklas har sett foredrag om debugging på webben, scrollyvideo.js og imponerende web-API-er.

- Dette er en selvfølge, men det aller viktigste når man deltar på konferanser er å møte nye mennesker, sosialisere med likesinnede og snakke om det som interesserer deg! skriver Nicklas Eltvik om JSNation. 📸: Privat
- Dette er en selvfølge, men det aller viktigste når man deltar på konferanser er å møte nye mennesker, sosialisere med likesinnede og snakke om det som interesserer deg! skriver Nicklas Eltvik om JSNation. 📸: Privat Vis mer

Til daglig er jeg konsulent i et selskap ved navn Bspoke. Gjennom Bspoke jobber jeg med å utvikle en revolusjonerende digital tvilling for energisektoren hos en av de største selskapene i Norge - programvare som er bygget med Angular og NodeJS.

Derfor måtte jeg dra på JsNation, en av de største JavaScript-konferansene i verden!

Jeg ville lære, nei... Jeg trengte å lære! Jeg trengte å utvide horisonten min slik at jeg kan forsikre oss om at vi velger det rette nye og ikke bare det nye.

Så hva er mine topp 5 fra konferansen?

#1. Sosialisering

Vær sosial! Dette er en selvfølge, men det aller viktigste når man deltar på konferanser er å møte nye mennesker, sosialisere med likesinnede og snakke om det som interesserer deg!

Det kan være JavaScript, koding, biler eller båter!? (Det er mange av dem i Amsterdam!)

Poenget er å trene og bruke dine sosiale ferdigheter til å bli kjent med nye mennesker fra andre steder i verden, som deler dine interesser!

#2. Modern Web Debugging

En av de første foredragene jeg var på var "Modern Web Debugging" med Jecelyn Yeen.

Hun ba alle om å rekke hendene i været hvis de visste hva «conditional breakpoints» i Chrome er, og resultatet ble at det var svært få hender i været - overraskende, derfor ble dette nummer 2 på listen!

Hva var de viktigste punktene fra denne presentasjonen?

Se mer av det som er nytt her:

#3. AR Face Filters

Den neste presentasjonen jeg vil fremheve er “Create AR Face Filters With the Chrome Face Detection API” med Jorrik Klijnsma.

Han viste oss hvordan vi kunne bruke Chrome Face Detection API til å lage en enkel videoapp hvor man kunne legge til filtre til ansikter i sanntid. Han viste oss hvordan vi kan få plasseringen av øynene, nesen og andre ansiktsattributter og deretter legge til grafikk på toppen av disse områdene i sanntid!

Utrolig, bare ved hjelp av ett API!? Gi oss flere native web-API-er slik som dette!

Dette er et kraftig verktøy alle utviklere bør utforske og leke med, tenk deg dette kombinert med progressiv web-app!? Vil native apps dø ut?

Sjekk resten av foredraget hans her.

#4. AI-Based Search

Har du noen gang lurt på hvilken database du bør bruke til å lage en søkemotor? Jeg er sikker på at jeg ikke er alene om å lure på dette!

Etter å ha deltatt på Sebastian Witalecs foredrag om "Bring AI-Based Search to Your Web App", er jeg ikke i tvil. Jeg vet at jeg ville valgt å gjøre dette med en vektor-database!

Siden jeg ikke vil være i stand til å forklare dette på en bedre måte enn Fireship så velger jeg å vise til Fireships video på bildesøk med Weaviate her:

For å lære mer om Weaviate, se her.

#5. scrollyvideo.js

Det siste jeg vil fremheve er ikke et foredrag, men et Open-Source prosjekt som ble vist på konferansen, som virkelig vekket min interesse: scrollyvideo.js!

Dette lar brukeren på nettsiden din spole igjennom videoen når man scroller nedover siden. Utrolig! Tenk dere mulighetene det gir for markedsføring på websider!?

Takk til dkaoster for at han laget dette!

Og takk til JsNation for å ha laget en utrolig bra konferanse! Jeg har lært mye og håper på å være tilbake igjen neste år!

Bonus:

Etter at konferansen er ferdig og du allerede befinner deg i Amsterdam, så dra nytte av alt Amsterdam har å by på!

Hvis du liker kunst, kan du kanskje sjekke ut Van Gogh-museet, dedikert til livet og arbeidet til Vincent van Gogh, eller kanskje Rijksmuseum med malerier av Rembrandt og Vermeer?

Hvis det ikke er din greie, ta en spasertur langs de vakre kanalene, hagene, eller bare nyt arkitekturen. Du kommer ikke til å angre på at du tok deg litt ekstra tid til å utforske alt det andre Amsterdam har å by på!