Berit (39) tar over: «Vi trengte en enhjørning»

Berit Alvestrand tar over som daglig leder i Funktive.

39 år gamle Berit Alvestrand tar over jobben som daglig leder i det Trondheims-baserte selskapet Funktive.
39 år gamle Berit Alvestrand tar over jobben som daglig leder i det Trondheims-baserte selskapet Funktive. Vis mer

39 år gamle Berit Alvestrand tar over jobben som daglig leder i det Trondheims-baserte selskapet Funktive.

Konsulentselskapet spesialiserer seg på bank, betaling og finans, og har jobba mye med PSD2 og Open Banking.

Alvestrand har blant annet bakgrunn som COO og partner i Nice Industridesign og sjefsdesigner i EGGS Design, med utdannelse som tjenestedesigner fra NTNU.

Zedge og TDC

Alvestrand går altså fra design- til IT-bransjen, men skal kjenne den godt, via kunder og prosjekter, fra sin tid i Zedge og gjennom et engasjement i Trondheim Developer Conference.

- Som tjenestedesigner har jeg alltid trivdes godt med å jobbe for få helheten til å fungere godt, i samspill med teknologi, forretning og de som skal yte i kontekst av denne helheten – for sluttbrukere og kunder. Målet er å få bruke hele spekteret av mine erfaringer – fra produkt- og tjenesteutvikling til ledelse, sier hun i en inn/ut-melding til kode24.

- Vi hadde lenge snakket om at vi trengte en enhjørning som daglig leder - en som forstår IT-bransjen, behersker det administrative, er flink med mennesker, har gode sosiale antenner, rett og slett en vekstmultiplikator på alle områder. Og så, som om det var magi, dukket Berit opp - vår helt egen fabelaktige enhjørning, sier Alexander Samsig, som grunnla Funktive i 2020.