Bare 3 av 10 vil gi generativ AI sine personlige data

Det store flertallet av europeiske forbrukere mener samfunnet ikke er klar for AI, viser undersøkelse.

I Storbritannia og Spania er den største frykten teknologiselskapers uansvarlige utvikling av AI. 📸: Jaap Arriens/NurPhoto/Shutterstock
I Storbritannia og Spania er den største frykten teknologiselskapers uansvarlige utvikling av AI. 📸: Jaap Arriens/NurPhoto/Shutterstock Vis mer

Selskapet Morning Consult Pro har undersøkt hva europeiske forbrukere føler om kunstig intelligens.

De har kontaktet 1.000 voksne i Italia, Spania, Tyskland, Frankrike og Storbritannia, melder The Next Web.

Det store flertallet mener at samfunnet ikke er klar for kunstig intelligens, skriver avisa.

Frykter feilinformasjon

Ifølge The Next Web finnes det flest av dem som mener at samfunnet ikke er klar for AI i Frankrike og Tyskland. Der deler 74 prosent og 70 prosent av respondentene oppfatningen.

Ifølge avisa er AI-skespisen drevet av bekymringer over spredning av feilinformasjon, vern av barn og personvern. Bare tre av ti respondenter stoler på generativ AI med sine personlige data.

I Storbritannia og Spania er den største frykten teknologiselskapers uansvarlige utvikling av AI. Over halvparten av respondentene på tvers av alle markeder er enige om at AI bør være strengt regulert av myndighetene.

Vil spille en stor rolle

Ifølge The Next Web tror forbrukerne fortsatt at AI vil spille en stor rolle i framtiden, selv om mange er bekymret for de negative konsekvensene.

Respondentene trekker fram løsninger som AI-drevet nettsøk og integrering av teknologien i helsediagnostikk, veiassistanse og fly- og hotellanbefalinger, skriver The Next Web.