Aprilspøker 2024: Satser på koding med Bodyfuck

Programmering med kroppspråk, Startuplab til Sveits, resirkulering av filer og masse annet tullball.

Her demonstrerer Tomas Hensrud Gulla Novacares satsing på koding med kroppspråk. 📸: Novacare
Her demonstrerer Tomas Hensrud Gulla Novacares satsing på koding med kroppspråk. 📸: Novacare Vis mer

Det spøker for aprilspøkene; få norske aviser fortsetter tradisjonen, fordi det kanskje tross alt er viktigere å beholde troverdigheten, og det er neppe førstepri for selskaper lenger heller, når finansene skrumper og krigene raser.

Men frykt ikke, også i år var det noen som turte å tulle litt 1. april, også om teknologi.

Her er noen av de beste.

Koding med Bodyfuck

"Som utvikler har jeg sittet mye stille foran skjermen – nå er det slutt!" skrev Tomas Hensrud Gulla på kode24-klubben 1. april, og la ved en video og et blogginnlegg fra Novacare.

I anledning sin 10-årsdag satser de visstnok på koding med kroppsspråk:

I blogginnlegget avsløres det at det er snakk om videoanalyse med Googles MediaPipe, som oversetter kroppsspråket til Brainfuck, noe Bodyfuck fant på før dem.

StartupSveits

Mange utviklere med gode ideer får utløp for dem gjennom Startuplab på Blinderen i Oslo – til dels inkludert kode24. Men nå forteller selskapet at de flytter til Sveits.

📸: Linkedin
📸: Linkedin Vis mer

Grunnen skal være frykt for den nye flytteskatten, og det er ikke småtteri Startuplab-selskapene kan se fram til: De har blant annet kjøpt opp et hotell.

"Dette kjente afterski-stedet vil tjene som en base, hvor medlemmene i StartupSveits kan bo og arbeide gratis opp til tre dager i uken, noe som gir en perfekt balanse mellom arbeid og fritid i de sveitsiske Alpene" melder selskapet.

Resirkulering av filer

Nea Radios meldte 1. april at alle ansatte i Stjørdal kommune nå må begynne med kildesortering av gamle datafiler. Det er altså ikke bare å hive alle i den samme søppeldunken lenger – nå skal det resirkuleres.

📸: Nea Radio
📸: Nea Radio Vis mer

– Vi ser spesielt at store PDF-filer og en del Ecxel-ark som tidligere har havnet i papirkurven, kan spare miljøet om man sender det til gjennvinning, sier enhetsleder for VarIT, Elin Wikmark Darell, til radiokanalen.

– Ved å resirkulere gamle vedtak og noen av interpellasjonene i forkant av kommunestyret, så kan dette gi så store virkninger at det vil gi utslag på klimaavtrykket til hele Værnesregionen.

Skanning av badegjester

Sandnes kommune meldte 1. april at de begynner med kroppsskanning av badegjester, for å sjekke om folk kler av seg når de dusjer i de kommunale badeanleggene.

📸: Facebook
📸: Facebook Vis mer

"I dag må alle badegjester i Austråtthallen og Giskehallen skanne seg før de går i bassenget. Skanningen er enkel å forstå (bare plasser hender og føtter på merkene), og er selvfølgelig helt anonym" skriver de på Facebook.

"Resultatet forteller om du: Kan dusje med badetøyet på, ELLER: Må dusje uten badetøy. God fornøyelse!"

Noen fra utlandet

The Verge har samla en haug teknologirelaterte spøker fra årets 1. april.

Utviklerne av Cyberpunk 2077 gir visstnok ut spillet på disketter – over 97.000 av dem, faktisk:

📸: forums.cdprojektred.com
📸: forums.cdprojektred.com Vis mer

Razer kommer med en ny, skremmende spillestol:

Og det populære nye dataspillet PalWorld blir nå en dating-simulator:

Noen vi glemte? Del gjerne i kommentarfeltet!