Utvikleres lønn - disse tjener mest og minst i Norge

Devops-utviklere har fortsatt den høyeste lønna.

Det bør ikke være kontroversielt å hevde at norske utviklere har det greit om dagen. Her fra JavaZone 2019, hvor norske selskaper gjorde sitt beste med å ansette dem. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Det bør ikke være kontroversielt å hevde at norske utviklere har det greit om dagen. Her fra JavaZone 2019, hvor norske selskaper gjorde sitt beste med å ansette dem. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

En norsk arbeidstaker tjener i snitt 547.320 kroner året, ifølge SSBs siste tall, for 2018.

Mens en norsk utvikler, ifølge våre tall, tjente 695.000 kroner året i fjor. Altså 147.680 kroner mer.

Men hvilke utviklere tjener aller mest i Norge? Har det noe å si om du jobber med frontend eller backend? Og hva kan du forvente deg etterhvert som du blir eldre?

Med tallene fra de 531 norske utviklerne som svarte på kode24s Kodeløkka-undersøkelse kan vi gi deg svaret, ganske så kort og godt:

Som du ser:

  • Det er stor forskjell på de ulike typene utvikler. For eksempel tjener en frontend-utvikler i snitt 161.970 kroner mindre enn en devops-utvikler. Også i fjor kom devops-utviklerne best ut, bare slått av administrativt ansatte.
  • Lønna stiger raskt etterhvert som du blir eldre. I snitt tjener en utvikler mellom 40 og 44 år nesten 200.000 kroner mer enn en utvikler på mellom 25 og 29 år. Jo nærmere du kommer 50 år, jo nærmere kommer du millionlønn.
  • Det er store forskjeller i tallene våre ut fra hvor du bor. Disse tallene bør vi ta med noen klyper salt, da det varierer mye hvor mange svar vi har fått fra de ulike (gamle, og nå til dels ugyldige) fylkene. Noen tall likner også fjorårets, som at man tjener godt i Oslo og Akershus, som også følger lønnstatistikken ellers. Mens for eksempel Buskerud har falt langt på lista sammenlignet med sist oversikt, som gjør at vi ikke vil banke disse tallene for hardt i bordet.