Sånn her har du aldri sett Pokémon-kort før: - Intet mindre enn utrolig

Pokémon-kort i CSS, ViteConf 2022, Tailwind 3.2 og Windows 98-bibliotek.

- En av disse ildsjelene er Simon Goellner, som forrige uke gikk viralt med sitt Pokémon-prosjekt. 📸: deck-24abcd.netlify.app
- En av disse ildsjelene er Simon Goellner, som forrige uke gikk viralt med sitt Pokémon-prosjekt. 📸: deck-24abcd.netlify.app Vis mer

Dette var uken for en påminnelse fra Edward Snowden om viktigheten av et privatliv 🔎, nye rekorder i den britiske sjefstolen 🇬🇧, og p3-aksjonen, som gjennom 100 timer med galskap greide å samle inn penger til utrolige 1,3 millioner meslingvaksiner! 👏

I tillegg til dette skjedde hele 839 saker og ting i frontend-verdenen.

ViteConf 2022

Den 11–12. oktober gikk ViteConf 2022 av stabelen. Og forrige uke ble opptakene fra konferansen endelig tilgjengelig for alle.

Vite reklamerer for seg selv som neste generasjons frontendsverktøy. De lover blant annet lynrask oppstart og øyeblikkelig hot reloading uavhengig av filstørrelser.

Vil du lære mer og se foredrag om hvordan Vite kan brukes med Elm, Vue og rekke andre rammeverk, så er ViteConf 2022 et bra sted å begynne.

Pokémon + CSS = Sant

For oss dødelige kan CSS være både frustrerende og vanskelig. Da er det inspirerende og ikke minst imponerende å se hva ildsjeler på interwebben får til.

En av disse ildsjelene er Simon Goellner, som forrige uke gikk viralt med sitt Pokémon-prosjekt. Her har han konstruert 3d-modeller av Pokémon-kort i utrolig detalj ved hjelp av avanserte CSS-funksjoner.

Det hele er bundet sammen med SvelteJS og CSS, og resultatet er intet mindre enn utrolig.

Tailwind med vind i seilene

Hvis du ikke ble skremt vekk av forrige ukes artikkel der vi spurte om CSS-i-JS er på vei å bli utdatert, så kan Adam Wathan glede deg med at versjon 3.2 av Tailwind CSS er ute.

Skaperen av Tailwind sier selv at denne utgivelsen er enorm og det virker troverdig når han lister opp alle endringene i denne nye versjonen. Flere konfig-filer i samme prosjekt, max-width og dynamiske breakpoints, nye aria- og data-attributt varianter, nøstede grupper og mye mer.

Her er det masse snadder for Tailwind-brukere.

Windows 98 4 life

Til slutt tar vi med et prosjekt for de litt sære. Er du en av dem som synes design nådde toppen allerede i 1998 er neste prosjekt perfekt for deg.

Jordan Scales har laget et bibliotek med komponenter som får nettsiden din til å se ut som den ble laget for Windows 98. Det funksjonelle designet er ikke for alle, men hvis du savner tiden der rette linjer og gråfarger var det heteste på markedet er dette noe for deg.

Her er alt skrevet i ren CSS slik at både gamle og nye rammeverk er kompatible.

Og det var alt for denne gang, vi ses igjen om en uke! 👋