Sånn blir kode24-dagen: NRK, Vipps, NPST, FINN, Tomra og NAV forteller hvordan de koder!

- Det blir trivselstvang hele dagen, lover kode24-redaktøren.

Her inne på Quality Hotel Hasle Linie i Oslo skal norske utvikler boltre seg i norsk utvikling på kode24-dagen den 9. februar. 📸: David Skaufjord / Ole Petter Baugerød Stokke
Her inne på Quality Hotel Hasle Linie i Oslo skal norske utvikler boltre seg i norsk utvikling på kode24-dagen den 9. februar. 📸: David Skaufjord / Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Gratulerer, du har kommet deg gjennom det mange sier er den verste uka i året! I så fall er det jo bra at den også er den første uka i året, så vi blir fort ferdig med den, si. Og når sjokket etter både snøkaos og ferieslutt har lagt seg, kan vi RETTE BLIKKET FRAMOVER, som det heter, tror jeg.

Det første du får øye på der ute i 2023, er kode24-dagen! 9. februar 2023 holder kode24 sin aller første konferanse på Quality Hotel Hasle Linie i Oslo. 💃

Nå er hele programmet klart, faktisk, og lurer du på hvordan det ser ut, har du superflaks, for det har jeg tenkt til å fortelle deg en hel masse om, her og nå.

🎤 Hovedprogrammet

Selveste hovedprogrammet handler om hvordan norske utviklere lager norske tjenester du helt garantert har brukt sjælv. Er teknologi og metoder godt nok for disse folka, er de gode nok for deg også, så her håper vi du får masse inspirasjon. Og de som kommer er:

 • NPST: "På innsiden av NPST (Nordpolar Sikkerhetstjeneste) sin julekalender - når skyhøye ambisjoner møter tidsklemma."
 • Vipps: "Sikkerhet i høy hastighet - hvordan Vipps sikrer sine API-er."
 • NAV: "3 generasjoner Nais. NAV forteller hvordan de bygget en moderne applikasjonsplattform som gir team i NAV fart og flyt. Og som de nå jobber for at skal bli hele Norges applikasjonsplattform."
 • FINN.no: "Databaser på flyttefot - høsten 2022 moderniserte FINN 150 produksjonsdatabaser på virtuelle maskiner til Zalandos Postgres operator i Kubernetes."
 • NRK: "Dette trodde du kanskje var frontend i NRK TV."
 • Tomra: "En panteflaskes reise, fra et hull i veggen til sky, med pantemaskinbygger Tomra."

Enda mer om alle foredragene finner du blant annet på kode24-dagens LinkedIn-side. Og i tillegg til foredragene blir det blant annet njudelig lunsj, masse kule stands fra sponsorene og sikkert en vaffel eller to.

«Jada, det er Jørgen og meg som styrer showet, og nervene spenner seg allerede.»

🍻 Kveldsprogrammet

På dagen skal folk snakke om hva de har fått til, mens det på kvelden blir en runde med lyntaler om ting folk ikke har fått til! Også her er vi så heldige å ha fått med oss en hel haug superflinke utviklere som tør å by på seg sjælv:

 • "Appen som skulle redde Norge: Historien om Smittestopp" med Johannes Brodwall i Sopra Steria.
 • "Ingen proffe utviklere bruker Mac" med Elise Kristiansen i Aplia.
 • "- Det går over med erfaring, sa utviklere. Jeg valgte psykologtimer i stedet" med Sandra Skarshaug i Capra.
 • "Hvordan jeg fikk 300.000 telefoner til å ringe samtidig" med Frode Nilsen.
 • "3 ting du må passe på hvis du skal lage tostegs-betaling - en saga om Fiks Ferdig" med Benedicte Brækken i FINN.
 • "Da jeg knakk prod, og det nesten knakk meg" med Aleks Gisvold.

I tillegg blir det blant annet en njudelig middag, boblende drikker, quiz fra kode24-timen og forhåpentligvis et skikkelig kult foredrag om datamusikk.

Så, der har du det viktigste! Men ikke alt. Så sjekk gjerne ut LinkedIn-sida vår, og ikke minst kode24-dagen.no, for å få med deg alt. 🔍

Jeg både gruer og gleder meg - for jada, det blir Jørgen og meg som skal styre showet, og nervene begynner å spenne seg allerede. Men vi går for lave skuldre og god stemning; vi har tross alt lovet å lage Norges triveligste utviklerkonferanse. Så trivelig skal det bli, om du vil eller ei, det blir trivselstvang hele dagen.

Ja, forresten så har vår nye mann Kurt begynt denne uka! Herre, det skjer så mye. Veit du hva - jeg tror vi bare kjører nyhetsbrev, jeg. 💥

Ukas beste saker på kode24:

God helg

Det ville vært litt på kanten av sannhet om jeg sa noe sånt som at det er skikkelig trist og leit at det er fredag i dag, eller at jeg hater at det er helg nå, eller at jeg skulle ønske at denne arbeidsuka var enda lenger, eller at jeg kommer til å savne skikkelig å trosse snø og vær for å komme meg på kontoret denne lørdagen.

Jeg vil nesten gå så langt som å si at det ville vært ren løgn, faktisk. Og jeg tror kanskje du er litt enig i at det er littegranne allright at det er helg, nå. 🥤

Så det er nesten ikke noen vits i å si det, men jeg sier det likevel, for jeg liker forutsigbarhet og faste rammer: God helg!

💕 Ole Petter,
kode24.no