Kristian går fra Novanet, blir seniorutvikler hos Boitano

- Det som tiltalte meg er at Boitano investerer overskuddet inn i andre startups/scaleups.

Kristian Oftedal kommer inn fra Novanet og blir ny seniorutvikler og partner hos Boitano. Han er har 10 års variert erfaring med både frontend- og backendutvikling og innen UX. Han vil jobbe litt med en av Boitano sin investeringer før han begynner i et oppdrag hos Stortinget. Kristian er en ivrig syklist og og bruker mye av fritiden på det ved siden av å være familiefar.

Du ble teknolog men det startet egentlig med en interesse for musikk?

Jeg startet aller først med å studere Historie i Oslo, men fant ut at det var litt kjedelig.

Jeg er veldig glad i musikk. Blant annet Soul, Disco og Hip Hop og fant ut at det å ta en utdannelse som kombinerte teknologi og musikk ville være gøy, så jeg startet på Musikkteknologi i Trondheim.

Jeg fant ganske raskt ut programmering var tingen for meg, og jeg flyttet over til Informatikk og landet på en Mastergrad i informatikk. Musikkinteressen ble med meg, og ved siden av studiene var jeg DJ på Samfundet et par år og var med i studentradioen på NTNU. Nå begrenser det seg til å høre på musikk på fritiden.

Fritiden går også med til sykling?

Ja, jeg får noen timer på sykkelen i uka på landeveien eller i marka.

Før vi fikk barn brukte jeg mer tid og var med i Norgescupen et par år. Jeg liker også holde på med noen småprosjekter innen faget. Et prosjekt hadde jeg sammen med et par venner(som er lærere) hvor laget vi en app for å hjelpe videregående elever med eksamensforberedelser; «Realfagsappen» som finnes i Appstore fortsatt.

Hvorfor valgte du å bli partner i Boitano?

Det som tiltalte meg er at Boitano investerer overskuddet inn i andre startups/scaleups og at det kan bli mulighet til selv å jobbe i disse selskapene. Det er selvfølgelig også spennende at disse investeringen kan gi en økonomisk avkastning tilbake til partnerne.

Jeg liker som nevnt å holde på med prosjekter ved siden av kundeoppdrag, og det var et pluss at i Boitano oppfordres det til å komme med egne ideer som kan utvikles internt og føre til en ny oppstart eller et nytt produkt.

Boitano eies av alle partnere med lik andel og alle har en medbestemmelse. Og at dette skjer i praksis og ikke «bare er prat» var viktig for meg når jeg valgte å bli med.