Jørgen går fra Bekk til konsulent-plattformen Folq

- For meg har det har alltid vært en drøm å bli med i en startup.

Jørgen Wilhelmsen går fra Bekk til Folq.
Jørgen Wilhelmsen går fra Bekk til Folq. Vis mer

Jørgen Wilhelmsen starter 1. juli som fullstack-utvikler hos Folq.

Startupen har en utstrakt bruk av skytjenester, og Jørgen vil blant annet jobbe med flere AWS-tjenester, Next.js, TypeScript og React.

Jørgen vil ha en sentral rolle i å utforske nye forretningsmodeller gjennom gjennom eksperimentering med produktet, kontinuerlige leveranser, og innhenting av brukerinnsikt med resten av teamet.

Jørgen er utdannet sivilingeniør i datateknologi fra NTNU, med spesialisering innen kunstig intelligens. Gjennom studiene har han utforsket ulike metoder innen AI, spesielt NLP (Natural Language Processing). De siste 3 årene har Jørgen jobbet i Bekk, der han har vært på prosjekt i mobilbank-teamet i SpareBank 1.

Hos SpareBank 1 har han hatt fått erfaring med utvikling av moderne og skalerbare systemer gjennom utvikling og forvaltning av baksystemene til mobilbanken, som blir brukt av flere millioner. Jørgen har også engasjement utover ren koding, og har jobbet datadrevet med konsept- og produktutvikling for nye funksjoner i mobilbanken.

Hvorfor gikk du til Folq?

- Som konsulent har jeg stor tro på idéen bak Folq. Jeg har lagt merke til at kundenes behov er i endring, samtidig som flere utviklere stiller større krav til arbeidsgiver og oppdragene de tar på seg. Flere finner drømmejobben ved å starte for seg selv, og Folq støtter disse ved å forenkle tilgangen til oppdrag, forteller Wilhelmsen.

Han forteller at han alltid har hatt en drøm å bli med i en startup.

- Muligheten til å påvirke produktet mer direkte, i tillegg til eierskapsfølelsen det gir å være del av et mindre selskap, tiltrekker meg. Jeg gleder meg til å bruke mine egenskaper og engasjement innen produktutvikling – og erfaringen med NLP – til å gjøre tjenesten for konsulenter og oppdragsgivere så bra som mulig. Hos Folq får vi jobbe på det vi selv ønsker, én dag i uka – og en dag i måneden er forbeholdt egen kompetanseutvikling. Denne arbeidsformen tror jeg at jeg vil trives med.

Om Folq

Folq er en teknologi-startup i Oslo.

Selskapet bygger og driver en selvbetjent plattform for konsulentinnleie og opererer i dag i IT-konsulentmarkedet i Norge (utviklere, designere, prosjektledere og forretningsrådgivere).

De startet for fullt i 2018, selskapet har i dag 11 fulltidsansatte (13 fra juli).