Kjetil til Novanet: - Fra trance-DJ til fullstack-utvikler

Kjetil Langerud er ny fullstack-utvikler hos Novanet.

Kjetil Langerud har starta som fullstack-utvikler hos Novanet.
Kjetil Langerud har starta som fullstack-utvikler hos Novanet. Vis mer

Kjetil Langerud har starta som fullstack-utvikler hos Novanet.

Jeg har kjent til Novanet i noen år via min tidligere sjef Kjell, som sluttet i Rettsdata og startet i Novanet. Han har fortalt veldig mye positivt. Hovedgrunnen til at jeg takket ja, er at Novanet er et solid selskap som virker som en fin liten familie. De er gode til å bygge hverandre opp, og har et sterkt fagmiljø. Kundene og prosjektene deres er også veldig spennende, sier Kjetil.

Bygget opp to plattformer i Gyldendal

I Gyldendal Rettsdata har han jobbet med mange ulike løsninger, og han har beveget seg i alle lag av koden. Han har blant annet bidratt med utvikling av Rettsdatas nye digitale plattform, tilgangssystem, CMS og APIer.

– Det som har vært utrolig spennende i Rettsdata, var å bygge opp en helt ny plattform to ganger. Den siste plattformen var en veldig kul reise hvor vi flyttet ut alt i Azure på en ny plattform med mikrotjenester, og frontend er skrevet i Elm, sier han.

Kjetil er glad i hele spekteret innen systemutviklingen, fra det visuelle til det å utvikle tjenestene.

– De siste årene har jeg jobbet tett med designere hvor jeg har oversatt skisser til produkter og systemer. Samtidig er jeg er veldig glad i å lage tjenestene fra bunnen også.

Han er veldig opptatt av den gode brukeropplevelsen, er løsningsorientert og ser det hele bildet.

Tidlig interessert i teknologi

Helt siden barnsben har Kjetil vært interessert i teknologi og elektronikk.

– Jeg husker at jeg fikk en kassettspiller som jeg synes var veldig fancy. Den demonterte jeg for å se hvordan den var innvendig. Det samme gjorde jeg med en radiostyrt bil. Jeg synes det var utrolig spennende å se hvordan den virket, minnes Kjetil.

Han var også tidlig veldig glad i musikk. Tidligere var han DJ i mange år, og spilte mye house og trance på utesteder.

Videre ble det utdanning ved IT-Akademiet, hvor han som elev også drev med undervisning av medstudenter. Etter endt studie fikk han muligheten til å fortsette undervisningen med egne klasser. Den tiden formet hans gode evne til formidling av kunnskap.

– Jeg er veldig stolt av at jeg ble bedt om å undervise, ikke minst siden jeg var veldig beskjeden. Foran store folkemengder har jeg alltid hatt litt klump i magen når jeg skal snakke. Men det å kunne formidle noe til andre synes jeg var utrolig gøy den gangen, og det synes jeg fortsatt, sier Kjetil.

FULL OVERSIKT: På styringspanelet for huset, kan Kjetil sjekke husets «helsetilstand». 📸: Privat
FULL OVERSIKT: På styringspanelet for huset, kan Kjetil sjekke husets «helsetilstand». 📸: Privat Vis mer

Smarthus

Kjetils hjem er preget av hans hobbyprosjekter innenfor smarthus og møbelsnekring. I tillegg til å ha laget flere møbler til hjemmet har han utviklet et styringspanel for huset. Panelet gir mulighet for å bruke ulike teknologier, samt knytte ulike hardware-komponenter sammen. Nå jobber han med en touch-skjerm med dashboard som skal henge på veggen. I utviklingen av styringspanelet har han fått testet ut Blazor og han synes det har vært et supert frontend-rammeverk å jobbe med.