- Jeg gleder meg skikkelig til å arrangere kode24-konferanse!

130 norske utviklere har fortalt oss hva de vil ha ut av en konferanse, og vi skal levere, lover kode24-redaktøren i ukas nyhetsbrev.

Her er en delegasjon fra kode24-konsernet, med Jørgen til høyre, på befaring på et konferansehotell. Hvis du stikker innom denne salen rundt, tja, 25. november, vil du trolig finne noe kult. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Her er en delegasjon fra kode24-konsernet, med Jørgen til høyre, på befaring på et konferansehotell. Hvis du stikker innom denne salen rundt, tja, 25. november, vil du trolig finne noe kult. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Jeg prøver å ta med meg leserne mine inn i alt vi driver med i kode24. Så da vi starta planleggingen av en kode24-konferanse, var det helt naturlig å spørre hva leserne faktisk vil ha ut av en konferanse.

Så det gjorde vi. Og nå har over 130 utviklere fylt inn et skjema om hva de drømmer om på en utviklerkonferanse. 💘

  • De fleste vil ha det på et konferansehotell, og det trenger ikke være i sentrum. Og konferansen vår vil sannsynligvis dermed befinne seg på nettopp et konferansehotell et sted rett utenfor Oslo sentrum.
  • Det er femti-femti om en konferansen bør vare i én eller flere dager. Men hver tredje ønsker seg en konferanse over en hel dag, inkludert kveld. Og sånn blir det nok for kode24-konferansen, også.
  • 95 prosent, overraskende nok ikke alle, synes foredrag er viktig for en vellykka konferanse. Lista etterfølges av henholdsvis lunsj, øl, workshops/kurs, merch og underholdning på kvelden. På et tidspunkt var det like før øl vant over lunsj. For sikkerhets skyld vil vi nok tilby begge deler.
  • Dere mener mye forskjellig om pris, men det klart mest populære svaret, med 43 prosent av stemmene, er at det ikke spiller noen rolle hva det koster, fordi jobben betaler. Flaks for oss! Prisen vår vil ligge på rundt én million dollars per person.
  • Bare 6 prosent er negative til en konferanse hvor alt skjer på norsk. Så vår konferanse vil nok i all hovedsak skje på norsk. Flaks for oss igjen, oh yes.
  • Av norske foredragsholdere nevnes et par kjente navn et par ganger hver, som Patricia Aas og Roy Solberg. Samme gjelder utenlandske foredragsholdere - et par nevner React-guru Dan Abramov, AI-utvikler Andrej Karpathy og Fireship (som han ikke heter).
  • Vi spør også hvilke produkter folk er nysgjerrige på å høre hvordan blir laget. Av norske nevnes Vipps, Kahoot, Sanity, FotMob, Oda, BankID og reMarkable av flere. Blant utenlandske troner Google, Spotify, Netflix og Jira lista.

Si kode24 arrangerer en redaksjonelt styrt konferanse, på et hotell utenfor Oslo sentrum, får for eksempel Vipps, reMarkable og Kahoot til å fortelle hvordan de helt konkret lager tjenestene sine, og jøgler litt på kvelden over en øl - ja, så tror jeg vi har noe bra greier på gang allerede der. 🤔

"Ikke så overfladiske, men mer konkrete foredrag, med lærdom man kan ha bruk for i hverdagen, og flere kvinnelige foredragsholdere" skriver en når vi spør i skjemaet hva de savner mest med andre norske konferanser.

"Mindre markedsfolk og ledere, mer teknikere og utviklere" ber en annen. "Mer øl!" trygler en tredje.

"Værmeldingen på kirgisisk" skriver en fjerde. 👀

Muligens med unntak av den siste der, så tror jeg søren meg vi skal klare å innfri alt dette, jeg. Og jeg vet ikke helt om jeg egentlig har lov til å skrive det, men jeg gjør det likevel: Hold gjerne av fredag 25. november i kalenderen din. Bare sånn, du veit, i tilfelle det skjer et eller annet kult, da.

Allright, nok om konferanse, vi har jo ei nettavis å holde liv i også, det har vi også drevet med den siste uka. Kjør nyhetsbrev! 💥

Ukas beste saker på kode24:

💅 Elise tror det er 4 grunner til at ikke alle nettsider er universelt utforma
- Det er ingen som ønsker å lage produkter som diskriminerer andre mennesker.

💥 Gutta bak 03 Cyber-podkasten: - Vi henger etter i Norge
- Vi mangler et ordentlig skysikkerhetsmiljø, mener sikkerhets-podkasterne Olav og Karim.

🎸 Petter lagde Norges 4. største musikkapp på én uke: - Viktig å naile den ene funksjonen
- Øyas egen app var så ambisiøs at den nedprioritere det brukerne faktisk trengte, mener Petter Klingen Wright.

💪 Heier på autonome team og DevOps: - Ikke spør om lov til å gjøre jobben din!
- Hvis du bruker utviklere kun til koding, får du bare halvparten av verdien, skriver Tomas Holthe-Tveit i Forte Digital.

Kirka søker skyarkitekt, og alle norske utviklere har levert sine vitser
Gnome-bursdag, kirkesky, Astro-forvirring, katteklokker og Westworld i ukas kode24-timen.

😱 Østre Toten om ransomware-angrepet: - Vi prioriterte ikke sikkerhet høyt nok
- Vi var veldig opptatt av digitalisering, kanskje ikke så opptatte av sikkerhet, innrømmer kommunedirektøren.

🚗 Hvor mye raskere ble egentlig gov.uk av å fjerne jQuery?
Effekten av å fjerne jQuery, bildekollasjer med CSS, re-renders i React og V8-motoren forklart.

👋 Dimitri skal hjelpe kunder i skyen hos Sicra: - Liker det litt vanskelig
- Komplekse migreringsprosjekter er noe av det jeg liker best, sier Dimitri Georgiou.

- Norske utviklere og sikkerhetsfolk trenger sitt eget "Defcon"
- Defcon er en konferanse der du kan få venner for livet, skriver kode24-journalist Mattis Vaaland.

🧹 Ole (39) skal rydde opp i Basefarms infrastruktur-som-kode
- Navnestandarder og filstruktur er viktig, mener senior skyutvikler Ole Severin Hustad i Basefarm Professional Services.

God helg

Jeg gleder meg skikkelig til å arrangere kode24-konferanse!

Jeg gruer meg skikkelig til å arrangere kode24-konferanse.

Jeg har mye følelser rundt det å arrangere kode24-konferanse! 😬

Men jeg tror det blir veldig bra altså, og det blir skikkelig fint å endelig møtes som en kode24-gjeng. For vår del vil det gjøre de siste fire årene til en konkret greie vi kan ta og føle på, om du skjønner. Altså - vi skal ikke ta og føle på deg, altså. Med mindre du vil ha en klem, selvfølgelig, det skal vi sikkert få ordna.

Okidoki, da må jeg ta helg merker jeg, og det håper jeg du skal snart, også. Ha en skikkelig fin en!

💕 Ole Petter,
kode24.no