Hva er din drømme­konferanse? 'Jørgen fires ned fra taket og blir hengende fast'

Fyll inn konferanseskjema, vinn merch og få med deg David Skaufjords hysteriske drømmekonferanse.

Blir bildene fra kode24s konferanse noe i denne duren? Med Ole Petter som firer Jørgen ned fra taket med et hobbyprosjekt? Kanskje, om det er det folket vil ha! 📸: Craiyon
Blir bildene fra kode24s konferanse noe i denne duren? Med Ole Petter som firer Jørgen ned fra taket med et hobbyprosjekt? Kanskje, om det er det folket vil ha! 📸: Craiyon Vis mer

kode24 skal arrangere konferanse, og vil ha med leserne våre på prosessen. Derfor inviterer vi deg til å fylle ut et skjema om hva du helst vil ha ut av en konferanse, og lokker med T-skjorter og klistremerker til noen heldige utvalgte. Tusen takk til alle som gidder! 💘 Og her er kode24-venn David Skaufjord sin skisse av en drømme-kode24-konferanse, fra kode24-klubben:

Ok, jeg tror jeg snakker for alle når jeg sier dette er drømmeopplegget:

kode24 leier inn Soria Moria, og har ordnet med en bussjåfør som sigger som bringer alle opp fra sentrum eller Gardermoen. Han er kranglete, og heter Roar, men er god på bunn.

Konferansen kicker i gang med at Jørgen fires ned fra taket og blir hengende fast, da styringsmekanismen var et hobbyprosjekt fra Ole Petter som måtte vike for en viktig pingpong-turnering i borettslaget.

Ole Petter sprenger trommehinnene på publikum på første rad ved å rope "BALALAIKA! SHALABAIS!" i åpningen, som en referanse til P3-programmer han hørte på i sin ungdom, noe som irriterer Jørgen ytterligere, og han begynner å komme med kommentarer om at dette er høyt og upassende, hvorpå Ole Petter svarer at det må da steike meg være lov å ha're litt gøy, får'n si.

"Kunne vært en epost"

Fra sin plass, svingende mellom tak og gulv, gjennomfører Jørgen sin åpnings-keynote, hvor han nevner retromessa og den andre podcasten sin fire ganger, og nå er det Ole Petters tur til å bli irritert.

Men publikum koser seg og ler, når de får se sine helter i levende live.

Neste punkt på programmet er at Ole Petter holder sin keynote om at det er viktig å møtes på jobb, mens Jørgen heckler fra sidelinjen at dette strengt tatt kunne vært et Zoom-møte, eller enda bedre en epost.

En spesielt kranglete representant fra kode24-klubben problematiserer forelesningen til Ole Petter, og mener at det er hårreisende at man går ut fra at alle har en jobb å gå til, noe han mener er en arrogant og elitistisk holdning.

Gjesteforeleser fra spillbransjen er neste punkt på programmet, men det viser seg at utviklere ikke har noe som helst forhold til spillbransjen.

"Vi CSS etter lunchen"

Deretter blir det forelesning om cybersikkerhet fra Kevin Mitnick, som utelukkende får spørsmål om hva han synes om portretteringen sin i filmen "Takedown", som kun 200 mennesker noen gang har sett, men alle befinner seg i salen, etterfulgt av en paneldebatt om svelte eller et eller annet som jeg ikke vet nok om til å spøke med det.

Deretter er det lunch, som blir innledet med at Ole Petter sier "Vi CSS etter lunchen, a, folkæns!", en vits som lander godt men som blir gjentatt alt for mange ganger av tilhørerne på eventet.

«Jørgen legger seg til klokken 21:30 og benytter de sene kveldstimer til å fjerne søkefunksjonen på kode24.no.»

Neste punkt på programmet er en forelesning om kunstig intelligens, hvor vi endelig får svaret på om vi lever i en simulering eller ikke (* svaret er nei), før en state of tech-demo eller et eller annet som oppsummerer hva som er de viktigste hendelsene det siste året blir en halvtime forsinket fordi foreleseren har glemt HDMI-X-plugg, og insisterer på å bruke et eller annet fucka Unix-system som overhodet ikke er kompatibelt med Apple TV-en gutta har installert på eventet.

Dette skaper stort engasjement i salen, og 200 frivillige stormer frem til scenen for å bidra med løsninger som alle hadde fungert om noen hadde klart å ikke snakke i munnen på hverandre.

Nekter å diskutere kode

Deretter viser Jørgen og Ole Petter frem den nyansatte Mathias, eller hva han het, som så klart viser seg å være en skuespiller som blir kjent igjen blant den yngre delen av publikum fra showet Brillebjørn.

Etterpå blir det øl og mingling, Jørgen legger seg til klokken 21:30 og benytter de sene kveldstimer til å fjerne søkefunksjonen på kode24.no, deretter et stand-up show med best-of-vitsene fra kode24-timen det siste året, hvor mesteparten av tiden går med til å forklare vitsene.

Olle Abstract spiller elektronika ut i natten, og én fjerdedel av kode24-klubben nekter å diskutere kode eller utvikling etter klokka 16 fordi det ikke er noe noen kan kreve av dem at de gjør på fritiden.

Roar plukker en sliten og lykkelig forsamling opp neste morgen, og jeg bommer en sigg av ham.