Gudrun gikk lei utvikling, ble prosjektleder, gikk lei av det også - nå blir hun backend-utvikler hos Yne

- Her er det også skikkelig bra lønn, særlig for sånne som meg, sier Gudrun Vigerust Furu.

Gudrun Vigerust Furu har fått seg ny jobb i konsulenthuset Yne.
Gudrun Vigerust Furu har fått seg ny jobb i konsulenthuset Yne. Vis mer

Gudrun Vigerust Furu har fått seg ny jobb i konsulenthuset Yne.

- Jeg kommer fra et av Norges største konsulentselskaper, og etter noen år ble det for stort for meg, sier Furu i en inn/ut-melding til kode24.

- Jeg hadde et ønske om å jobbe et sted med gode rammer for å prestere på jobb gjennom et mer personlig miljø, og hvor jeg kjenner og er trygg på alle rundt meg. Og jeg ser frem til å jobbe et sted med kortere vei fra ide til gjennomføring, og et sosialt og energisk miljø.

Gikk lei, så lei igjen

Furu har en bachelor i informatikk fra Høgskolen i Telemark, og bor nå på Carl Berner i Oslo med mann og to barn.

- Etter noen år som utvikler gikk jeg lei, og tok et år prosjektledelse på BI. Jobbet noen år som prosjektleder, testleder, teamleder og slikt, og gikk visst lei av det, også! Nå er jeg tilbake til å være “bare” backend-utvikler, og har det helt fantastisk med det, sier Furu.

- Elsker å være med på finne ut hva folk trenger og hvordan vi kan løse problemer for dem - og så bare gå tilbake til pulten og fikse det! Slutter aldri å fascineres over alt teknologi kan hjelpe med, og hvor lite som noen ganger skal til. Noen ganger tar det kortere tid å fikse et helt problem enn møtet man har satt opp til å diskutere det! Slutter heller aldri å gremmes over hvor mange bugs og refaktoreringer og “kast alt og begynn på nytt” og evigvarende backlogger vi lager i it-bransjen…

Hang etter på lønn

- I Yne er det også skikkelig bra lønn, særlig for sånne som meg som hater lønnsforhandlinger og har ligget halsende bak i alle mine år i arbeidslivet. Forfriskende med åpne kort om hva folk tjener og hvorfor, sier Furu.

Hun sikter da blant annet til Ynes åpne lønnskalkulator, som kan vise deg hva du trolig vil tjene i selskapet.

- Så det er et tips til alle som er dårlig på å forhandle lønn, og synes de tjener mindre enn de kan - Yne og flere andre unge selskaper har lønn åpent tilgjengelig på sine nettsider. Det koster ikke noe å ta en titt!