Denne Lego-klokka kan holde tida i 1 milliard år

Kul CSS, lol gatekeeping-video, sørkoreansk cyberpunk og Lego Pac Man i ukas Lørdagsgodt.

Når det skjer mye greier i verden, er det ikke unormalt at folk søker litt trygghet i nostalgien. Hvor mange var det ikke som skaffa seg en Switch og Zelda under korona? Nå har det jo selvfølgelig kommet et nytt Zelda-spill som har fått utrolig gode kritikker.

Men jeg vil også foreslå et annet medieprodukt som kan lulle deg tilbake til slutten av 90-tallet/2000-tallet: Til min absolutte store glede fant jeg ut at Nrk har alle de 18 sesongene av Med hjartet på retta staden tilgjengelig på Nett-TV! Yorkshire og engelsk landsstil er balsam for sjela.

😮 Sjekk denne kule CSS-en!

Jørgen:

Det er mye kult man kan gjøre med CSS om dagen. Sjekk ut denne for eksempel hvor twitter-bruker jhey har laget en venstremeny som endrer seg med scrollen. ganske kult!

🚪 Gatekeeping er teit!

Ole Petter:

Utviklere som mener andre utviklere ikke er EKTE utviklere er en mange tusen år gammel saga. Eller, kanskje ikke om akkurat programmering da, men andre ting, som... å ikke være en EKTE bruker av steiner og pinner.

Uansett; gatekeeping er teit, og denne sketsjen rammer teitheten perfekt inn.

⌛ Har du prøvd "Setris"?

Kurt:

Tetris er gøy, men har du prøvd Setris? Utvikleren "mslivo" har laget en variant av Tetris der blokkene blir til sand som renner utover i det de treffer en annen blokk eller bunnen av brettet.

Spillet er laget i Java med spill-rammeverkene libGDX og Lightweight Java Game Library og fungerer i Windows og Linux. Spillet kan lastes ned herfra.

Sjekk denne YouTube-videoen. Ganske stilig!

😅 Doku om spaca rap-subkultur

Mattis:

Vice slår til med en dokumentar om eh, ja, MAGA-rap som handler om:

"Freedom, faith, family, guns, Trump"

og inneholder linjer som:

"Where them patriots at, where them patriots at"

Eeeeeeeeeeeeeeeeh.

🧘 Bli med Jørgen på reisen mot et enklere liv

Jørgen:

Jeg er på en liten reise i å begrense bruken av sosiale medier og telefonbruk generelt om dagen. Det ledet meg til subredditen r/dumbphones hvor jeg fant denne stilige guiden til iOS. Ved hjelp av et knippe triks og bruk av appen Shortcuts kan man lage en ganske nedstrippa iPhone.

Skal prøve den i helgen tror jeg, og rapportere tilbake!

🤖 Sørkoreansk cyberpunk

Ole Petter:

Er det egentlig Japan som er cyberpunk i virkeligheten? Eller kan det kanskje være Korea?

Det virker sånn, skal vi tro alt det sjuke greiene som sies i denne videoen, som jeg overhodet ikke har faktasjekka. At Samsung og LG er sååå digre, har jeg rett og slett ikke tenkt så mye over før.

😍 Syyykeste lego-klokka

Kurt:

Det er lenge siden jeg har bygd Lego, men etter å ha sett denne videoen skjønner jeg hvorfor mange fortsetter å være interessert i Lego selv i godt voksen alder.

YouTube-kanalen Brick Technology viser hvordan du bygger en mekanisk klokke i Lego. Og det er ikke bare en vanlig klokke, den skal visstnok kunne holde styr på tiden i 1 milliard år.

I tillegg til å vise timer og minutter holder den styr på dager, måneder, år, århundrer, årtusener og galaktiske år – tiden det tar for solen å fullføre en runde rundt sentrum av Melkeveien. Det spørs bare om selve klokken holder i én milliard år…

🎼 Herlig mørk dronemusikk

Mattis:

Liker du mørk og dramatisk dronemusikk? Da er Ben Chatwins Drone Signals det rette albumet for deg (og meg)!

😍😍 Mer sjuk lego: Lego-Pac-Man!

Ole Petter:

Glad i gamle TV-spill? Ikke utenkelig. Glad i Lego? Heller ikke utenkelig. Nå har blant annet Lego-Nintendo-en og Lego-Atari-en fått selskap av Lego-Pac-Man-en, med en rimelig fiffig måte å få det til å se ut som det faktisk skjer noe på skjermen.