Jenny får Telenor.no over på Vue med Nuxt

Møt Ukas Koder Jenny Bonsak (26), som håper vi kan bli flinkere til å be hverandre om hjelp.

Jenny Bonsak er utvikler i Telenor, og godt over snittet glad i planter. 📸: Privat
Jenny Bonsak er utvikler i Telenor, og godt over snittet glad i planter. 📸: Privat Vis mer

Hvordan begynte du med koding? 👶

Aller første møte med koding var da jeg var rundt 10 år og lagde “hundre” forskjellige meningsløse hjemmesider på home.no og piczo.com - da oppdaget jeg at man kunne tweake på HTML og CSS, og det var nesten litt magisk.

Av en eller annen grunn ble det aldri noe mer ut av det, så det var ikke før jeg begynte på fysikkstudiet at jeg begynte å lære programmering.

Da gikk det stort sett i utregninger og plotting av grafer i MATLAB og Python, og jeg savnet veldig å være visuelt kreativ.

Da jeg begynte å utforske litt, oppdaget jeg at jeg kunne få alt i en pakke med JavaScript, HTML og CSS, og bestemte meg for å lære webutvikling. Siden har jeg vært helt hekta.

Hva jobber du med akkurat nå? 🛠️

Jeg jobber blant annet med å vedlikeholde nettsidene til Telenor, og der går det mye i NodeJS og Handlebars, men vi jobber også med å migrere siden over på Nuxt/Vue!

Den siste tiden har jeg også brukt mye tid på en digital kokebok, kokebokami.com, i hovedsak for å lære meg å bruke Firebase, Nuxt og Vue, men også for at folk (meg selv inkludert) skal kunne lagre oppskriftene sine på nett.

Pulten til Jenny Bonsak i Telenor. 📸: Privat
Pulten til Jenny Bonsak i Telenor. 📸: Privat Vis mer

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg? ☕

Nå jobber jeg i et team på et felles prosjekt, så vi har endel felles sync-er der vi ser på kode sammen, og det er veldig lærerikt!

Ellers er jeg så heldig at jeg ikke har noen faste møter (ennå?). Arbeidsoppgavene er også veldig varierte, men utenom prosjektet går det i bug-fiksing og/eller nye komponenter som skal lages.

Hva har du lyst til å lære mer om framover? 📚

Jeg har generelt lyst til å lære mer backend, og skulle gjerne hatt litt mer teoretisk kunnskap for å forstå hva som egentlig skjer i bakgrunnen.

Ellers har jeg prøvd å bruke litt tid på å lære meg React Native, og har også lyst til å lære mer om PWA - det synes jeg virker veldig spennende.

Solnedgang over Telenor-bygget på Fornebu, der Jenny Bonsak jobber. 📸: Privat
Solnedgang over Telenor-bygget på Fornebu, der Jenny Bonsak jobber. 📸: Privat Vis mer

Hvilke konkrete verktøy klarer du deg ikke uten? 😻

For mine egne prosjekter bruker jeg Git/GitHub, VSCode og Wacom tegnebrett med Adobe Illustrator.

Jeg er også veldig fan av Netlify og Firebase.

Hva er det verste du kan bli spurt om på jobben? 🔥

Jeg har ikke jobbet så altfor lenge, så jeg er stort sett glad for alle utfordringene jeg får, da det meste er nytt for meg.

Hvis jeg må nevne noe, så er det kjedeligste kanskje å tilpasse alt til å kjøre optimalt på alle plattformer, men det er jo en viktig del det og.

Hva synes du norske utviklere bør bli flinkere på? 🙋

Kanskje å senke terskelen for å spørre om hjelp?

Jeg er ikke så veldig erfaren selv, men jeg setter veldig stor pris på spørsmål, for hvis jeg ikke kan svaret, så kan vi antakeligvis finne ut av det sammen, også lærer vi begge noe nytt.

Hva liker du å gjøre når du ikke jobber? 🕹️

Jeg har litt for mange hobbyer for mitt eget beste, og altfor lite tid! Jeg kan sitte i timesvis og tegne, male, sy eller drive med annet håndarbeide, så jeg skulle gjerne hatt mer tid til å gjøre nettopp det.

Mye av fritiden går også ofte med på diverse webprosjekter jeg har gående. Det siste året har jeg også driftet mitt eget bittelille drivhus med diverse frukttre-spirer i stua mi, som krever litt omsorg.