kode24-prisen 2019

Bli med å kåre de beste stemmene på kode24.no.

Om ikke lenge feirer vi faktisk kode24s andre jul! Og selv om vi i redaksjonen hamrer løs på tastaturet raskere enn Kramer i Seinfeld, gjør vi ikke jobben alene.

Uke etter uke får vi hjelp av fantastiske utviklere som stiller opp i intervjuer og bidrar med tekster. Det er takket være dem at kodeåret på kode24 har inneholdt alt fra Commodore 64 til det nyeste i React, og det synes vi er ganske stas.

Så stas at vi vil hylle de beste bidragene med en uhøytidelig prisutdeling! Under har redaksjonen i kode24 nominert årets beste i fem kategorier, men vi trenger din hjelp til å plukke ut vinnerne.

Så stem på ditt favorittsitat, favorittblogg, favoritt-hobbyprosjekt, favoritt-bidragsyter - og ikke minste årets kontorpult. 🎉

image: kode24-prisen 2019

#1. Årets sitat 🧐

I år har utviklere uttalt seg til kode24 om alt fra CSS til kvinner i utviklerbransjen. De nominerte er:

Stem på årets sitat her:

image: kode24-prisen 2019

#2. Årets bidragsyter 🤗

Årets bidragsyter har levert det beste innholdet til kode24s lesere gjennom kalenderåret. De nominerte er:

 • A. Kodemaker
  Gjennom året har Kodemaker bidratt med allsidige og gode guider, om alt fra GNU Make til hvorfor noen velger Windows som utviklerplatform. Kodemaker gir oss den gode følelsen av klassiske fag-utviklere som elsker faget sitt.
 • B. Making Waves
  Det bølger så mye at det nesten skvulper over for Making Waves på kode24. Gjennom kodeåret har de bidratt med den ukentlige spalten Skvulp, hvor man får de beste lenkene fra teknologibransjen, krydret med meninger fra markedsdirektør Johan Brockfield.
 • C. Bekk
  Bekk er kongene og dronningene av React i Norge, noe de ukentlige viser i spalten <ForrigeUke />, hvor tilsynelatende alle utviklerne i selskapet bytter på å delta. Gjengen er så produktive at kode24 nesten ikke klarer å henge med i svingene, med ildsjel Kristofer Giltvedt Selbekk som garantist for godt innhold.
 • D. Bouvet
  Denne gjengen har drevet med mye artig i 2019, som de har delt på kode24. Blant annet arrangerte de et 24-timers hackathon, som de streamet live, og skrev om på kode24. De har også fortalt om alt fra hvordan det er å jobbe med Microsoft Hololens, til hvordan de bygde IoT-bonger til Oslo Pride.
 • E. Capgemini
  Utviklerne i Capgemini har velsignet oss med mye spennende stoff i år, på både engelsk og norsk. Blant høydepunktene finner vi artikler om hvorfor du ikke må velge React uten å tenke deg om, å kaste koden din med et smil og forklaringer på hva serverless egentlig er for noe rart.

Stem på årets bidragsyter her:

image: kode24-prisen 2019

#3. Årets hobbyprosjekt 🤠

Gjennom året i kode24 har vi lært om alt fra kafferoboter til kvitteringsapper i serien vår om hobbyprosjekter. Dette er de nominerte:

 • A. Kodekunst - Kjetil M. Golid / Bekk
  Det er sjeldent redaktør Ole Petter drar frem feature-malen med bredt toppbilde i kode24, men til denne artikkelen var det ikke snakk om alternativer. Golid forteller om hvordan han går frem for å skape kunsten sin, og hvordan man kan utforske det nærmere.
 • B. Receipt Runner - Daniel Lautin Jackson
  Da Jackson fortalte om sitt nye hobbyprosjekt Receipt Runner i kode24-klubben, tok det helt av med 148 likes. Et tøft hobbyprosjekt, laget som en desktop-applikasjon med Electron, som leter etter kvitteringer i e-postene dine.
 • C. Mokkameister 9000 - Stian Eikeland og Håvard Sørbø / EDBRE AS
  Et av de mest unike prosjektene i år kommer fra to bergensere, som ville ha fersk kaffe. Det løste de med et herlig lekkert automatisert varslingssystem som er koblet på strømmen til kaffetrakteren. Paret med en DOS-aktig statistikkside. What's not to like? som de sier over dammen.
 • D. Adventur Delux - Magnar Sveen / Kodemaker
  "Dette spillet er mitt livsverk", forteller Magnar Sveen om spillet han har jobbet på i over 20 år. Sveen sitt tekstbaserte eventyrspill er en kjærlighetserklæring til sjangeren, med over 30.000 skrevne sider.
 • E. Turbo Rascal Syntax Error - Nicolaas Groenenboom / UiO
  Groenenbooms prosjekt er nok det hobbyprosjektet vi har fått i fanget som virker mest overveldende. Fyren har rett og slett egenhendig laget et utviklingsmiljø for 8- og 16-bitmaskiner med pixel-grafikkeditor og hele pakka. Vil du bygge ditt eget spill til Commodore 64, sier du? Da er Turbo Rascal Syntax error - eller “Turbo Rascal Syntax error, “;” expected but “BEGIN” som det egentlig heter - stedet å begynne.

Stem på årets hobbyprosjekt her:

image: kode24-prisen 2019

#4. Årets blogginnlegg 🤓

image: kode24-prisen 2019

#5. Årets kontorpult 🦄

Er det noe vi har sett i år, så er det kontorpulter. I nesten alle seriene våre ber vi om bilder av arbeidsplassen til den vi intervjuer.

Og helt ærlig: De fleste er dønn kjedelige. Er det så vanskelig å ha litt fiffige personlige eiendeler som spriter opp skrivebordet og sier litt om personligheten sin?

Da vi lette gjennom vårt rike bildearkiv på kode24 fant vi nesten ingen pulter som stakk seg ut, men vi kom fram til disse nominerte:

image: kode24-prisen 2019

"NERF-ern" - Cailin Smith / Microsoft
Pulten til Smith i Microsoft er rimelig anonym, bort sett fra én liten detalj: Til høyre på pulten hennes ligger nemlig en NERF-pistol, med ammunisjon! Om det er for å kunne kjempe mot en horde zombie-utviklere i en fremtidig kodeapokalypse, eller for å fortelle andre utviklere at code-reviewet deres er ferdig, tja, det vet vi ikke. Men nysgjerrigheten vår er pirret.

image: kode24-prisen 2019

"Tastatursjefen" - Helge Silset / Capra Consulting / NRK
Midt på pulten til Silset gløder en flerfarget doning mot oss. Vi snakker et todelt mekanisk tastatur som er så herlig frekt at redaktør Ole Petter får mindreverdighetskomplekser for sitt eget kodetastatur.

image: kode24-prisen 2019

"Ninjaskilpadden" - Marius Zell-Flagstad / Fink / Telenor
"Dette er en mann etter min smak!" jubler fagredaktør Jørgen. På en forholdsvis kjip pult med innsving har Marius nemlig fått plass til både en Ninja Turtles - av typen Raphael - og den ungarske 80-talls-klassikeren Rubiks Kube. "Bare synd det er en leke fra Nickelodeon-serien, og ikke den originale" bemerker Jørgen.

image: kode24-prisen 2019

"Bøker?" - Patricia Aas / TurtleSec AS
På pulten til Aas faller blikket vårt på noe vi vagt kjenner igjen. Et relikvie fra fortiden. "Åja, det er bøker!", utbryter Ole Petter. Nåja, av alle pultbildene vi så gjennom til denne kategorien var Aas den eneste som hadde en bok. Til gjengjeld har hun en hel drøss med dem.

image: kode24-prisen 2019

"Ultrahaxxor-en" - Kristoffer Rist Skøien / Nordic Semiconductor
Hånda i været alle som har et oscilloskop på pulten sin. Bare Kristoffer, ja?
Vi aner ikke hva Skøien bruker det lille, søte oscilloskopet på pulten sin til. Sikkert noe ultrakule IoT greier sku'n tru. Vi ønsker oss et selv, vi.

Stem på årets kontorpult her: