Jeg får aldri nok rot på pulten min

Alle dingsene jeg har på pulten akkurat nå, og hvorfor de aldri burde vært der. 💩

Gamle iPad-er, kalkulatorer, ting med mange knapper - jeg kan aldri få nok av slikt drit på pulten min. Jeg skammes forøvrig over å ha tatt dette bildet med selvutløser, fordi jeg ikke turte å be noen om å ta et bilde av meg, og Jørgen er på ferie. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Gamle iPad-er, kalkulatorer, ting med mange knapper - jeg kan aldri få nok av slikt drit på pulten min. Jeg skammes forøvrig over å ha tatt dette bildet med selvutløser, fordi jeg ikke turte å be noen om å ta et bilde av meg, og Jørgen er på ferie. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Tidligere spurte jeg kode24-klubbens medlemmer hva det mest meningsløse de hadde på pulten var. Norges utviklere skuffa ikke.

En fyr hadde en diger edderkopp inni en plastklump. En nominerte fasttelefonen sin. En kar viste fram sin dorull med Trump-motiv. Flere hadde 3D-printet sitt eget skrot.

Ikke for å skryte eller noe, altså, men så langt jeg kunne se hadde ingen mange meningsløse dingser på pulten som meg.

Tusen takk, det er veldig stas; jeg er kongen av å kjøpe ting som går på strøm og kan ta opp plass på en kontorpult. Jeg får aldri nok skrot på pulten.

Og da Jørgen og jeg fikk vårt eget kontor for å drive kode24, kom det ut av kontroll. Der jeg før tenkte "Nei, den har jeg ikke bruk for" tenker jeg nå "Absolutt, den kan jeg ha på kontoret!".

Så glem clean desk-regler. Her i kode24 er det ikke påbudt med rene pulter, det er forbudt.

Her er det jeg har på pulten min akkurat nå, og hvorfor det strengt tatt aldri burde stått der.

Toshiba BC-1217. Fordi den er ganske pen å se på. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Toshiba BC-1217. Fordi den er ganske pen å se på. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

#1: Toshiba BC-1217

  • Hva: En kalkulator fra 1971.
  • Hvorfor: Fordi den var veldig pen og billig i indremisjonsbutikken i Skien, og jeg tenkte at jeg kanskje kunne trenge en kalkulator fra tid til annen.

Men det gjorde jeg ikke. Trengte en kalkulator, altså. Så den bare står der og ser pen ut. Av og til slår jeg den på og skriver inn "1337" eller liknende så den skal se ekstra kul ut. Så langt jeg vet, blir ingen spesielt imponerte. Andre enn meg, da.

Divoom Tivoo. Fordi, hallo, det er en piksel-TV. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Divoom Tivoo. Fordi, hallo, det er en piksel-TV. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

#2: Divoom Tivoo

  • Hva: En pikselskjerm med høyttaler og Blutooth.
  • Hvorfor: Fordi jeg liker pikselgrafikk, og tenkte at å ha det på pulten i en kul retro-TV var fantastisk gøy.

Men det var det ikke. Fantastisk gøy, altså. På et tidspunkt viste den meg både klokka og værmelding, men så forsvant Blutooth-oppkoblinga til mobilen, også orka jeg aldri å fikse det. Så nå viser den meg bare en peis hver dag. Det er litt under midt på treet koselig på vinteren. Nå er det sommer. Men vinteren kommer.

Ducky Pocket. Fordi den lyser pent. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Ducky Pocket. Fordi den lyser pent. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

#3: Ducky Pocket

  • Hva: En mekanisk keypad med RGB-lys og kalkulatorfunksjon.
  • Hvorfor: Fordi det nye tastaturet mitt ikke har keypad, og jeg tenkte at jeg trengte keypad.

Hvorfor ikke: Men det gjorde jeg ikke. Trengte keypad, altså. Det var jo derfor jeg kjøpte et tastatur uten. Og kalkulator har jeg stående rett ved siden av; den allerede nevnte Toshiba BC-1217. Men RGB-lysene ser fine ut, da. De blinker hele dagen. Når sant skal sies, ødelegger det konsentrasjonen min. Men noe må jeg bruke den til.

Stream Deck Mini. Fordi 🙀😸😻. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Stream Deck Mini. Fordi 🙀😸😻. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

#4: Elgato Stream Deck Mini

  • Hva: Seks programmerbare knapper med små skjermer bak.
  • Hvorfor: Fordi bare fantasien setter grenser for hva den kan brukes til.

Men det gjør den. Fantasien setter grenser, altså. Så her har du et tips: Hold deg langt unna når folk sier at bare fantasien setter grenser for hva du kan bruke noe til. Fantasien min setter i alle fall grensa etter rundt fem minutter. Men jeg bruker Stream Deck til å skrive emojier, da, som for kode24 sin del er ganske kjekt. 😸 Den katta der, for eksempel, fikk jeg skrevet ganske kjapt. Ganske kult.

iPad Air. Fordi det er en skjerm. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
iPad Air. Fordi det er en skjerm. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

#5: iPad Air fra 2013

  • Hva: iPad-en jeg hadde før den jeg kjøpte sist.
  • Hvorfor: Fordi det er en ekstra skjerm, og jeg tenkte at jeg aldri kan få nok skjermer.

Men det kan jeg. Få nok skjermer, altså. Jada; det er ikke så dumt å ha Google Analytics kjørende på skjermen til enhver tid, så jeg kan overbevise kolleger om at jeg er en vaskeekte nettredaktør. Men når sant skal sies, kunne det vært minst like praktisk å ha en ekstra fane i Chrome. Pluss at jeg hadde frigjort et støpsel. Og sluppet å oppdatere iOS annenhver uke. Og stresset avtar ikke av å ha aktive brukere i sanntid i øyekroken.

Men noe må jeg tross alt fylle opp den pulten min med. 🤷 Og der fikk jeg jommen bruk for den Stream Deck-en min igjen. 🙋