Vinnerne av Årets kaktus og Årets trend: kontor-tvang og psykisk helse

- Det er helt sikkert lurt å møtes av og til om man skal jobbe sammen. Men trenger vi å tvinges til det? skriver nominasjonskomiteen om vinneren av Årets kaktus.

"Jada, jada - det er helt sikkert lurt å møtes av og til om man skal jobbe sammen. Men trenger vi å tvinges til det?", skriver nominasjonskomiteen. 📸: Sigmund/Unsplash
"Jada, jada - det er helt sikkert lurt å møtes av og til om man skal jobbe sammen. Men trenger vi å tvinges til det?", skriver nominasjonskomiteen. 📸: Sigmund/Unsplash Vis mer

Før jul publiserte kode24 våre nominerte til årets kode24-priser og gjennom jula har dere stemt på deres favoritter.

Etter 488 stemmer er vinnerne av våre åtte kategorier klare. Her presenterer vi vinnerne av kategoriene Årets Kaktus og Årets trend.

Årets kaktus

Noen fortjener skryt, men noen fortjener også kjeft, skriver nominasjonskomiteen. Og jaggu har ikke vinneren av Årets kaktus vært særdeles upopulær.

Kontor-tvang vant med 29.9 prosent av stemmene.

Dette skriver nominasjonskomiteen om vinneren:

"Jada, jada - det er helt sikkert lurt å møtes av og til om man skal jobbe sammen. Men trenger vi å tvinges til det? Det er nettopp det mange norske selskaper driver med for tida, og ikke bare det, men de tvinger oss også tilbake til åpne kontorlandskaper. Vi tror begge deler handler om ledelsens ønsker, ikke utviklernes, og det kan de gjerne få en kaktus for i vår bok."

Årets trend

Å kåre trender når det gjelder frontend-rammeverk og database-tjenester er bare å gi opp - vi er mer opptatt av de større linjene, skriver nominasjonskomiteen.

Og vinneren er et tema som det siste året har blitt større oppmerksomhet rundt: psykisk helse, som fikk 36.9 prosent av stemmene.

Dette skriver nominasjonskomiteen om vinneren:

"Samtidig som mange utviklere har drømmejobben, og får jobbe med det de elsker, ser vi at mange sliter seg ut. Og vi synes psykisk helse har blitt snakka mer om blant utviklere i år enn før. Blant annet har vi advart mot saccosekker, utviklere har minnet om at verden neppe går under om du ikke svarer på Slack på kveldstid, vi har hatt innlegg om hvordan du klarer å skille mellom jobb og fritid, og folk har minnet norske utviklere på at om du blir utbrent, kan det være sjefens feil."