Årets hobbyprosjekt: - Sluttresultatet ble over all forventning

- Foreldrene mine syns det er gøy når viserne flytter på seg, sier Vegard Gamnes.

Vi hadde det utrolig morsomt med å lage klokka inspirert fra Harry Potter-universet, forteller Vegard Gamnes (i midten). 📸: Privat
Vi hadde det utrolig morsomt med å lage klokka inspirert fra Harry Potter-universet, forteller Vegard Gamnes (i midten). 📸: Privat Vis mer

- Vi hadde det utrolig morsomt med å lage klokka inspirert fra Harry Potter-universet, og sluttresultatet ble over all forventning. Det at vi i tillegg vinner en pris for prosjektet er, hva skal vi si, magisk? sier Vegard Gamnes, utvikler i Bekk, til kode24.

Etter nesten 488 stemmer er vinnerne av våre åtte kategorier klare. I dag presenterer vinneren av Årets hobbyprosjekt, "Weasley-klokka". Kort forklart viser den Harry Potter-inspirerte klokka foreldrene til Gamnes hvor alle barna deres er.

Prosjektet kapret 29.9 prosent av stemmene. "Oppkjøringsvarsler" havnet på andreplass med 29.1 prosent. '

Tredjeplassen med 21.1 prosent av stemmene, gikk til fjorårets Årets koder-vinner Eivind Holt. Han har laget en løsning som stiller vekkerklokka litt tidligere når innkjørselen er nedsnødd.

Fremdeles fornøyde

Ifølge Gamnes er foreldrene fremdeles fornøyde med klokka.

- De syns det er gøy når viserne flytter på seg. Hvor den skal plasseres i huset er fortsatt ikke bestemt, så per nå står den på kjøkkenbordet, sier han.

Gamnes legger til at han har fått noen forespørsler om nye funksjoner fra foreldrene.

- Så vi får se om det blir noen utvidelser med tiden, sier han.

Nytt prosjekt

- Har du noen andre kule hobbyprosjekt på gang for 2023?

- Egentlig bare ett - men det er til gjengjeld et rimelig stort og heftig ett. Jeg har planer om å bygge meg mitt eget oppfinnerskur i hagen. Et eget lite "makerspace". Det er i alle fall drømmen, så får vi se hva som skjer, sier Gamnes.