- Ved å være åpne om lønn, kan vi få mer rettferdig lønn!

kode24-redaktøren forklarer hvorfor du bør svare på den siste lønnsundersøkelsen vår.

Også i år tenker jeg å dele ut alle tallene i et digert Google Sheet, slik vi gjorde ved sist undersøkelse. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Også i år tenker jeg å dele ut alle tallene i et digert Google Sheet, slik vi gjorde ved sist undersøkelse. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

"kode24 skal handle om én ting: norske utviklere. Mye av jobben vil derfor bestå av å snakke med nettopp dere, blant annet gjennom spørreundersøkelser. Vi kaller det Kodeløkka."

Det skrev jeg i kode24s aller, aller første nyhetsbrev, sendt ut tirsdag 3. juli, 2018. Nyhetsbrevet handla om at vi var glade for at så mange var interessert i produktet vi prøvde å starte, men ennå ikke hadde starta, og ikke engang visste om faktisk fikk starte. 👶

Jeg hadde neppe trodd deg om du da fortalte meg at jeg fire år senere skulle sende ut nok et nyhetsbrev med nok en spørreundersøkelse. Men det gjør jeg, her og nå, og jeg håper du vil svare.

Også denne gangen har vi med spørsmål rundt lønn, for nå er det faktisk et år sida sist. Og det er ikke grafsing bare "FOR Å FÅ KLIKK!!!", som enkelte liker å kommentere på absolutt alt de ikke selv synes er verdt å skrive om.

Vi skriver om lønn fordi lønn er viktig. 👊

Vi håper statistikkene og artiklene våre bidrar til å gjøre lønn mindre mystisk og tabu. Ved å være åpne om lønn kan vi få mer rettferdig lønn. Blant annet med tanke på eventuelle forskjeller mellom kjønnene, men også forskjeller innad på arbeidsplassen helt uavhengig av den type ting.

Jeg har jobba mange steder hvor folk sitter og gjør akkurat de samme tingene for vidt forskjellige lønninger - ofte bare fordi noen tør å spørre etter mer, mens andre ikke gjør det. Da kan det være fint å vite at man faktisk kan spørre om mer. Og hva man kan spørre om.

Men vi skal også spørre om helt andre ting, som er minst like viktig, rundt trivsel på jobb. Hvor mye tid får norske utviklere faktisk brukt på å utvikle? Hvor mye får de jobba hjemme, kontra hvor mye de vil jobbe hjemme? Er utviklerne stolte av sluttresultatene sine? Trives de i stacken? Opplever noen mobbing eller seksuell trakassering? Vi spør! Og du svarer.

Håper jeg, da. Jeg lokker med eksklusive klistremerker, så tipper du er ganske gira på å svare. Men først skal du få ukas nyhetsbrev - kjør! 💨

«Jeg har jobba mange steder hvor folk sitter og gjør akkurat de samme tingene for vidt forskjellige lønninger.»

Ukas beste saker på kode24:

📢 Norges utviklere; svar på noen enkle spørsmål, vinn eksklusive klistremerker!
Vi vil finne ut hva dere tjener og hvordan dere har det på jobb.

💾 Nå er det flere som vil at du skal kunne Azure enn AWS
- Både overraskende og ikke overraskende på én og samme tid, mener Martine Løkka i Talented.

😭 Tech-gründer mister utviklere til oljebransjen: - Umulig å konkurrere
- Utviklere må ta standpunkt på hva de vil bruke kompetanse på, sier gründeren. - Tror vi er attraktive, sier Equinor.

👦 Lærlingen Bastian (18) har en oppfordring: - Slutt å hate på Vim!
Bastian T. Pedersen starta med Lær Kidsa Koding. Nå er han lærling hos ABAX og hacker sparkesykler for 200.000 brukere på fritida.

🔍 Bedrifter over hele landet skriker etter flere utviklere
Det mangler 1.600 utviklere i Norge, ifølge Nav. Men ikke tro at det gjør deg spesielt unik.

💸 Mange mener tech-bobla nå sprekker i USA. Men hva skjer her i Norge?
- Blir garantert vanskeligere å få finansiering, mener Gisle Østereng i StartupLab. Men han tror utviklere kan sove godt om natta.

💅 Cascade layers, container queries og nye fargesystemer: - Skjer mye spennende med CSS!
Nettside-overganger, nyheter i CSS, Core Web Vitals, Jest til OpenJS og useEvent.

🥤 Jørgen har funnet på noe genialt å ta med på kontoret: - Jeg blir mobba
Ukas kode24-timen tar et oppgjør med stigmaet rundt det å ta med saft på jobb.

🦹 3,3 millioner ofre etter Norkart-hacking må kontakte fire firmaer hver: - Vi kan da ikke ha det sånn?
- Enkeltindividet må få tilbake kontrollen på økonomidataene sine, mener Martin Larsson.

God helg

Shit; jeg skrev jo i stad at det var fire år sida vi hadde den første spørreundersøkelsen vår. Det betyr at kode24 snart har vært oppe og gått i fire år.

kode24 fyller 4 år, det må vi jo nesten få markert på et vis til høsten. Shit. Perfekt - enda mer jeg kan bli stressa av å tenke på. Akkurat det jeg trengte i dag, etter to allmøter og som har tatt hele dagen. 😅

Men nå, i det som for meg her og nå er framtida, er det helg. Og jeg skal faktisk til SYDEN (TM) ei uke, med Luna og Eline. Det gleder jeg meg til. Samtidig betyr det at du må klare deg uten nyhetsbrevet mitt til uka. Men jeg har lært opp Mattis. Så jeg anser det som over 50 prosent sannsynlig at du får et fint nyhetsbrev den uka, også.

Vi snakkast om ei litta beite - god helg så lenge.

💕 Ole Petter