Sopra Steria topper lista - ansatte 160 over sommeren

Se hvilke IT-selskaper som ansetter flest. - Vi ansetter på alle nivåer, forteller HR-sjefen.

Sopra Steria troner på toppen av ansettelses-statistikken for de siste tre månedene. 📸: Øystein Krogsrud / Sopra Steria
Sopra Steria troner på toppen av ansettelses-statistikken for de siste tre månedene. 📸: Øystein Krogsrud / Sopra Steria Vis mer

Alle vet at det blir flere utviklerjobber, men kun de færreste vet hvor de nye jobbene havner.

Derfor har vi tatt en titt på listen over IT-selskapene med flest nyansettelser de siste tre månedene, fra mai til august, basert på A-meldingene (arbeidsforhold) alle norske selskap må sende inn hver måned.

Under kan du se topplisten over hvilke selskap som har ansatt flest folk, trolig mange av dem utviklere, den siste tida:

Ansetter rett fra skolebenken

Aller øverst troner IT-konsulentselskapet Sopra Steria med 160 nye jobber på bare tre måneder. Sopra Steria er Norges andre største IT-selskap etter TietoEVRY. Mens Sopra Steria fikk flere jobber fra mai til august, fikk TietoEVRY litt færre.

HR-direktør i Sopra Steria, Solfrid Skilbrigt, sier blant annet at det er stor etterspørsel etter teknologikompetanse, og at det er et stort behov for flere som utdanner seg innen faget.

Solfrid Skilbrigt er HR-direktør i Sopra Steria.
Solfrid Skilbrigt er HR-direktør i Sopra Steria. Vis mer

- Hva er de viktigste årsakene til den sterke jobbveksten i Sopra Steria?

- ­Vi ser at omstillingstakten i markedet er stadig økende, og dermed øker også behovet for våre tjenester. Derfor ansetter vi på alle nivåer, fra graduates rett fra skolebenken til seniorer med mange års erfaring. Vi ser at det er behov for hele spekteret ute hos våre kunder, sier Skilbrigt til kode24.

Ikke bare utviklere

- Hvilken type IT-kompetanse har dere ansatt og hvordan opplever dere jobbmarkedet?

- ­Vi er en ende-til-ende-leverandør, så vi ansetter som sagt fra et bredt spekter. Det er ikke kun teknologiprofiler vi ansetter, men også personer med andre typer utdannelser og bakgrunner som vi tror kan passe godt inn i kompetansemiljøet. Vi har blant annet etter hvert mange økonomer, statsvitere, matematikere, organisasjonspsykologer med mer, svarer Skilbrigt i Sopra Steria.

«...det er et stort behov for flere som utdanner seg innen faget.»

- Man må ikke ha IT-utdannelse for å jobbe innen strategisk teknologiarbeid. Men vi ansetter svært mange med IT-bakgrunn, og kjemper naturligvis om de samme hodene som konkurrentene våre - og ikke minst offentlig og privat sektor som også blir mer teknologirettet og styrker sine IT-avdelinger.

- Vi opplever at det er stor etterspørsel etter teknologikompetanse, og det er et stort behov for flere som utdanner seg innen faget.

Mer strategi

- Hvordan skiller arbeidet i Sopra Steria seg fra for ti år siden, og hvilke endringer forventer dere de neste ti årene?

- ­Vi jobber nok enda bredere og mer strategisk for kundene våre enn før. Det betyr at vi har en rekke andre type stillinger enn det vi hadde for ti år siden, selv om utvikling av IT-løsninger og dyp teknologikompetanse har alltid vært viktige områder for oss. I tillegg leverer vi nå tjenester på forretnings- og organisasjonsnivå, forteller Skilbrigt.

- De neste ti årene tror vi at det blir etterspørsel etter kompetanse som gjør kundene våre i stand til å tilpasse og endre sin egen virksomhet for å møte fremtidens behov, ved å gjøre dem smidigere og datadrevne, samt få dem opp i skyen.