React Day Norway er tilbake: - Helt fantastisk at vi nå kan møtes igjen

Kjører kodekonferanse på spahotell om sommeren, med pecha kucha-presentasjoner.

"Join us again" skrev React Day Norway på disse skjermene, etter konferansen i 2019. Men det ble ikke noe i 2020. Nå, i 2022, er konferansen tilbake på Farris Bad. 📸: React Day
"Join us again" skrev React Day Norway på disse skjermene, etter konferansen i 2019. Men det ble ikke noe i 2020. Nå, i 2022, er konferansen tilbake på Farris Bad. 📸: React Day Vis mer

- Vi starta React Day Norway-konferansen for å lage en annerledes frontend-konferanse som fokuserer på læring, men vel så mye på networking, forteller Bård Farstad til kode24.

Han er CEO i det hodeløse nettbutikk-systemet Crystallize, og arrangør av React Day Norway-konferansen. Den ble første gang arrangert i 2019, og planen var å ha den årlig.

- Men så kom det et virus og satte stopper for dette, sukker Farstad.

I 2020 ble den derfor korona-avlyst. I 2021 ble arrangert som en digital konferanse. Og i år, er den tilbake.

- Det er jo helt fantastisk at vi nå kan møtes og kjøre fysiske konferanser. Dette har vi alle ventet på, og vi gleder oss veldig til juni.

På spa, på sommeren

- Vi ville ha en lokasjon man kunne ønske å reise til. Altså ikke et stort konferansehotell, men ved kysten, på Nord-Europas mest spektakulære spa-hotell, sier Farstad.

Og "Nord-Europas mest spektakulære spa-hotell" er, ifølge Farstad, Farris Bad i Larvik. Så også i år blir React Day Norway arrangert her, den 24. juni.

Bård Farstad, CEO i Crystallize og arrangør av React Day Norway og React Day New York. 📸: React Day
Bård Farstad, CEO i Crystallize og arrangør av React Day Norway og React Day New York. 📸: React Day Vis mer

- Legges det opp til litt badstue og massasje mellom foredraga?

- Hehe, det får være opp til hver deltaker. Det vi har sett fra tidligere konferanse, er at man tar med partner.

- Men 24. juni, er det ikke mange som har sommerferie da, kanskje?

- Konferansen er jo på selve sankthansaften, så tja. Det er også derfor vi legger konferansen til Farris Bad, som er et sted som er ganske attraktivt å dra til på sommeren, svarer Farstad.

- Sommerferie i juni er også en veldig norsk greie. Og på forrige konferanse var det rundt 70 prosent deltakere fra utlandet.

Pecha kucha-presentasjoner

React Day Norway er nå på jakt etter talere. Foreløpig er bare Colby Fayock i Cloudinary og Yuraima Esteves med Lo Kim fra Shopify klare.

Nytt i år er såkalte pecha kucha-presentasjoner.

Pecha kucha skal være japansk for "lyden av folk som snakker", og er et format hvor hver taler får vise fram 20 bilder, og bruke maks 20 sekunder på hver av dem. Altså 6 minutter og 40 sekunder totalt.

- Dette blir første gang vi har dette på konferansene, men jeg har veldig tro på muligheten for raskt å få et innblikk i et nytt tema, sier Farstad til kode24.

Og ja - han sier konferansene, i flertall. Det arrangeres nemlig en React Day New York også, på Brooklyn Bowl, da Farstads selskap Crystallize også holder til i USA.

Bare 250 folk

React Day Norway er ingen stor konferanse. Det foregår bare på én dag, og det er maks 250 folk som kan komme, i tillegg til de som vil følge arrangmentet digitalt.

- Og sånn til slutt; hvorfor skal man ville reise til Larvik midt på sommeren for å komme på konferansen deres?

- React Day Norway er perfekt for frontend-utviklere som ønsker å lære mer om React, React Native, Remix.run og relaterte teknologier, skryter Farstad.

- Du kan lære direkte fra noen av de fremste utviklerprofilene i verden, samtidig som du kan utvide ditt nettverk.

Skal du på konferanser i år? Hvilke gleder du deg mest til? Rop ut i kommentarfeltet under! 💬