Loddtrekning og video - sånn blir JavaZone 2021

De få som får vært på den fysiske konferansen loves mat og drikke, men ingen expo-område.

Fulle rader av utviklere, slik som på JavaZone 2019, vil vi ikke se i år. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Fulle rader av utviklere, slik som på JavaZone 2019, vil vi ikke se i år. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Som kode24 nylig meldte, blir ikke JavaZone 2021 slik arrangørene hadde håpet, på grunn av strengere smittevernstiltak i Oslo.

Konferansen pleier å by på tusenvis av deltakere, mange titalls utstillere og så mye gratis mat og drikke i utstillingsområdet i midten av Oslo Spektrum at du gjerne triller ut igjen.

Slik blir det ikke, men arrangørene har jobba hardt med å finne så gode alternativer som mulig.

Alt på video

Onsdag og torsdag skal foredragsholderne holde sine innlegg i Spektrum, som overføres direkte på video til de som har billett.

Nøyaktig hvor man skal få se foredragene kommer det informasjon om på epost til dem med billett, skriver JavaZone på nettsidene sine.

Alle workshop-ene som skulle avholdes på tirsdagen er avlyst.

"Kan gå god for"

Folk med billett kan vinne deltakelse på én av totalt fire tidspunkter over de to dagene. Disse skal få både mat og drikke, men det vil ikke være noen utstillingsområde midt i Spektrum slik det pleier.

JavaZone forteller ikke hvor mange billetter det er snakk om, men smittevernsreglene i Oslo åpner opp for "maks 600 personer i kohorter på 200 personer for innendørs arrangementer uten faste tilviste plasser", skriver Oslo kommune.

- Vi vet at dette ikke er den versjonen av JavaZone som verken du eller vi ønska oss, skriver konferansen på nettsidene sine.

- Men vi tror dette vil gi en JavaZone-oppelvelse vi kan gå god for.