Petter er sikker: I kveld kommer Apple-brillene

- Men at Apple kommer til å treffe 100 prosent blink med headsettet sitt på første forsøk, tror jeg ikke.

Petter Klingen Wright på WWDC i Silicon Valley i fjor. 📸: Privat
Petter Klingen Wright på WWDC i Silicon Valley i fjor. 📸: Privat Vis mer

Denne uka arrangerer Apple sin Word Wide Developers Conference (WWDC).

Med overskriften "Code new worlds" inviterer de utviklere til en hel haug av taler, kurs og workshops, og kanskje aller viktigst: Sin årlige keynote, som avholdes mandag kveld norsk tid.

Og med en sånn tittel, har de gamle ryktene om noe VR/AR-greier fra Apple bare steget i kurs på ryktebørsen.

- Jeg tror vi får se at Apple, for første gang på lenge, slipper et produkt med en helt ny interaksjonsmetode, sier apputvikler Petter Klingen Wright i Shortcut til kode24.

«Det blir nok klapping, latter og potensiell buing.»

VR-briller

Wright føler seg med andre ord rimelig sikker på at det faktisk kommer en Apple-brille i kveld.

- De revolusjonerte mobilbransjen, og kanskje verden, da de kom med iPhone i 2007, hovedsaklig på grunn av multitouch-skjermen. App Store kom senere med apper som utviklet hvordan man kunne lage produkter som brukte multitouch på nye og innovative måter, fortsetter Wright.

- At Apple kommer til å treffe 100 prosent blink med headsettet sitt på første forsøk tror jeg ikke, men jeg tror at de kommer til å tegne et bilde av hvordan de ønsker å lage et VR/AR-produkt som er sosialt og produktivt. Sannsynligvis vil det virke som en sterk kontrast til det som finnes av den type produkter i dag.

Tittefest

- Jeg er sikker på at det kommer mye annet gøy som kommer til å gjøre livet som Appleutvikler og -bruker bedre, men det kommer nok til å havne litt i skyggen av det nye headsettet, forteller Wright til kode24.

- Apple Watch kommer nok til å endres ganske radikalt, som både er gøy i seg selv, men også et tegn på at Apple ikke har noe skam i å endre på programvaren sin, selv så lenge etter at produktet ble lansert.

- Det arrangeres tittefester rundt omkring i landet i kveld, blant annet av dere i Rebel i Oslo. Hvorfor burde man bli med på noe sånt?

- Akkurat nå er det så mange påmeldte at jeg er litt redd for å invitere alt for mange flere, men jeg gleder meg kjempemye! Det blir en helt fantastisk stemning med både folk som jobber med iOS-appene du bruker daglig og Apple entusiaster. Det blir nok klapping, latter og potensiell buing. Dessuten får du muligheten til å diskutere nyhetene med en haug likesinnede, som kanskje er det hyggeligste med det hele.