Parcel 2 endelig ute: - Regnet ikke med at det skulle bli noe av

Nytt React Devtools-team, Parcel 2, Remix-nytt, useRef-guider og JavaScript-konsepter.

Dette var uken for HTML-hacking 👨💻, kreativ spillutvikling ☑️ og kreative designvalg 🐭. Og over 10 meter ting skjedde i frontend-verdenen!

Nytt React Devtools team!

Selv om React er åpen kildekode, så utvikles det aktivt hos Facebook. Du kan jo mene hva du vil om Facebook egentlig, men det er godt nytt for verdens mest brukte webrammeverk.

Nå har nemlig React-teamet bestemt seg for å skille ut DevTools-boss Brian Vaughn til sitt eget DevTools-team, sammen med to andre jokere.

Dette er strålende nyheter for oss som bruker utviklerverktøyene til React aktivt, både for å finne bugs, men også for å gjøre appene våre raskere med Profileren. Jeg gleder meg til å se hvilke endringer de vil innføre!

Parcel 2 er endelig ute!

Jeg tror jeg gikk på ungdomsskolen den gang Parcel 2 kom ut i første alpha. Det føles i alle fall sånn. Det har faktisk tatt så lang tid at jeg ikke regnet med at det skulle bli noe av — men så feil kan man ta.

Parcel har alltid vært bundleren for deg som ikke liker bundlere. Ting fungerer liksom “ut av boksen”, og om du trenger noe mer “avansert”, så får du muligheten til det gjennom en veldig forståelig config-fil, og et flunkende nytt pluginsystem.

Parcel 2 har også en JavaScript-compiler som er skrevet i Rust, som gjør at byggtiden synker betraktelig!

Hadde jeg vært en Parcel-bruker, så ville jeg hoppet på denne versjonen på null komma niks. Les hele release-loggen og hva annet spennende som har skjedd på bloggen deres.

Remix får funding og blir open source

Remix er et React-rammeverk som bruker kjente webteknologier som bl.a. HTTP caching og Request-objekter til å lage utrolig raske React-implementasjoner. Den nye (tidvis over-kompilserte) websiden til Kent C. Dodds er blant annet skrevet i Remix!

Remix er laget av Ryan Florence og Michael Jackson, som blant annet har laget Reach UI og React Router. De hadde i utgangspunktet en “closed source” modell, der man måtte betale for å kunne bruke Remix, men nå ser det ut til at det tenkes nytt.

Remix har nemlig skaffet seg funding — rolige 25 millioner kroner — for å videreutvikle teknologien sin i tiden fremover, og å tilgjengeliggjøre det for alle helt gratis. Det betyr at jeg endelig får muligheten til å teste det ut! Jeg gleder meg som en unge.

«Hei igjen, impostor syndrome.»

Et dypdykk i JavaScript-konsepter

Om du endelig følte at du begynte å forstå JavaScript, så har jeg noen litt kjipe nyheter for deg. Noen har laget en liste over ting du mest sannsynligvis ikke kan, men som de påstår at du burde.

Hei igjen, impostor syndrome. 😅

Heldigvis er denne lista veldig velskrevet, og håndterlig. Lær deg en ny ting om JavaScript hver jobbdag frem til jul, så kommer du deg nok gjennom det meste. Kanskje du til og med finner noe du kan bruke i hverdagen?

useRef x 2

Helt til slutt har jeg fisket frem ikke bare én, men to artikler om React-hooken useRef!

Og det var det for denne uken. Det har vært kjempegøy å skrive her igjen, og jeg gleder meg til neste gang. Sees neste uke 👋