Kristoffer er ny backend-utvikler hos oppstart-selskapet ShiftX

– Jeg synes teknologi som kan revolusjonere måten selskap jobber på er interessant, forteller Kristoffer Berg.

– Jeg synes teknologi som kan revolusjonere måten selskap jobber på er interessant. Så har jeg stor tro på at bedrifter kan realisere sine ambisjoner raskere om de har mulighet til å bygge på kraftfulle verktøy. Det er nettopp det potensialet jeg ser i ShiftX, sier Kristoffer Berg.

Han begynner som ny backend-utvikler i oppstartsselskapet ShiftX, og kommer fra jobben som utvikler hos Vipps.

– Kompetansen er allerede veldig sterk og folka her er utrolig gira. Så er det kult at eksperimentering, nysgjerrighet og godt sosialt miljø faller så naturlig for alle. Jo, og kaffen er sannsynligvis den beste i Oslo, fortsetter Berg.

Spennende bakgrunn

Kristoffer har en mastergrad i matematisk finans fra Rutgers University i New Jersey, USA, og har jobbet i tre og et halvt år som dataanalytiker og utvikler i Vipps.

Teknologisjef Eigil Sagafos i ShiftX er veldig glad for å få Kristoffer med på laget.

– Kristoffer har en spennende bakgrunn med en miks av analyse og utvikling. Han er uredd, nysgjerrig og samarbeidsvillig, noe vi ser på som ekstremt viktig i en liten startup.

Problemløsing og det sosiale er viktig – ikke bare programmeringsspråket

Eigil sier at det viktigste når han ansetter i ShiftX ikke er at utvikleren kan de og de programmeringsspråkene, rammeverkene eller teknologiene, men at hun eller han er en hyggelig person som liker å løse floker og utfordringer.

– Vi ser etter folk som det både er morsomt å være sammen med, og som er genuint opptatt av å løse ekte problemer. Valg av programmeringssrpåk og rammeverk er mindre viktig, sier Sagafos.

Koser seg med Svelte og Rust

Av teknologi er det flere ting Kristoffer Berg har kost seg med de siste månedene.

– I det siste har jeg hatt det gøy med smart-kontrakter på Solana-blokkjeden. Kontraktene skrives i Rust og selve Solana-backenden er proppfull av kul teknologi for å sikre skalerbarhet, sikkerhet og distribuert computing. Rust har jeg allerede brukt en del tid på så å bruke det til å skrive kontrakter ble en kul måte å løse problemer som ikke lar seg like lett løse med sentraliserte systemer, forteller Berg.

På frontend-siden har han brukt tid på Svelte.

– Jeg har brukt litt tid på Svelte-rammeverket i det siste. Det er for de som ønsker litt mer spenning og lesbarhet i hverdagen, sier Berg.

I ShiftX kommer han til å jobbe mest med JavaScript backend og med React-rammeverket frontend.

ShiftX er en ny måte å kartlegge, visualisere og kommunisere forretningsprosesser på. Verktøy for å få kontroll på forretningsprosesser er ofte vanskelige å bruke, og krever sertifiseringer og kurs. Med ShiftX skal alle kunne bli med i samarbeidet med å kartlegge hvordan dere jobber i dag, og hvordan dere bør jobbe i fremtiden.