kode24-dagen er tilbake: - Det var sjukt gøy sist!

kode24-redaktøren gleder seg til neste konferanse, og er glad man glemmer fort.

Neste kode24-dagen, kode24-dagen 2.0, skal skje her, på Fornebu, ved havet. Sjekk ut de spennende Lovecraft-aktige krusedullene på gulvet. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Neste kode24-dagen, kode24-dagen 2.0, skal skje her, på Fornebu, ved havet. Sjekk ut de spennende Lovecraft-aktige krusedullene på gulvet. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Jeg hørte nylig et Drivkraft-intervju med tidligere NRK-journalist Christian Borch. Der fortalte han blant annet hvordan det var å gjennomføre digre, nasjonale TV-produksjoner.

Etter en lang periode med altfor mye jobbing i forkant av slike, hvor han hver gang tenkte at dette måtte han ikke finne på å begi seg ut på igjen, utbrøt han alltid etter å faktisk ha gjennomført sendinga:

- Jess! Dette var kjempegøy, la oss gjøre det igjen! I morgen! 🥳

Og ja, sånn er det, faktisk.

For dagen før vi endelig skulle gjennomføre kode24-dagen i februar, etter månedsvis med jobbing, tenkte jeg at "fy søren, dette var kjempeslitsomt, dette orker jeg ikke igjen". Mens jeg dagen etterpå tenkte at "fy søren, dette var kjempegøy, la oss gjøre det igjen i morgen".

Så nå skjer det: Vi gjør det igjen! kode24-dagen, Norges koseligste utviklerkonferanse, er tilbake 13. oktober! 💥

For la det ikke være noen tvil: kode24-dagen var sjukt gøy. Og koselig. Og lærerikt. Både for oss som arrangerte den, og for de som var der, ifølge overveldende positiv tilbakemelding.

🎬: Shawn Arvind / shawnarvind.com Vis mer Vis mer

Så takk og lov for at vi mennesker glemmer så fort, og for at adrenalinet rett etterpå alltid overbeviser oss om at noe gøyalt er verdt alt slitet i forkant.

For jeg tror neste kode24-dagen blir enda bedre enn den forrige. Blant annet fordi vi denne gangen skal hygge oss ved sjøen, og vi skal gjøre innholdet enda bedre og enda mer kodekonkret.

Apropos det: Har du innspill til hvem som burde prate, deg selv eller andre, eller har en lyntale du vil holde til runda om feil vi har gjort, hører vi veldig gjerne fra deg på event@kode24.no, eller i kommentarfeltet under. 🙏

Også håper jeg vi ses i oktober.

Ukas beste saker på kode24:

🎓 - Jo lenger du studerer, jo verre kan det bli
Omstillingen fra studenttilværelsen til arbeidslivet kan være brutal, mener Jørgen i kode24.

🛸 Bli med kode24-timen til UFO-bygda Hessdalen
Ukas episode byr på reisebrev fra det norske UFO- og kulturlandskap.

🤖 - Faren med AI er dårlige intensjoner og uforsiktighet
- AI-systemer trenger ikke være bevisste eller "superintelligente" for å utgjøre en trussel, skriver norsk forsker.

🤗 Derfor liker Arm norske utviklere spesielt godt
- Arm har alltid har vært interessert i å ansette i Norge, forteller gründer Edvard Sørgård i Arm, og forteller historien bak suksessen.

💪 Sånn går du fra junior til senior – og får høyere lønn
Vi spurte ekspertene om hva som skiller junior- og seniorutviklere, og hva du må gjøre for å ta steget opp på karrierestigen.

🎂 Gratulerer med 10-årsdagen, React! Se hvordan det starta
I Vercels jubileumsvideo forteller to fra React-kjerneteamet hva som er det neste store React-utviklere må kunne.

🔫 Ny app gir deg skudd­sikker bil og væpna sjåfør
- Det jeg skaper er et nødvendig onde. Det er en nødvendighet, sier amerikansk gründer.

🔥 Kotlin vs. Java: - Mye unødvendig boilerplate
Vi stilte seniorkonsulent Henrik Steen i Miles alle de dumme spørsmålene om Kotlin, og fikk alt annet enn dumme svar tilbake.

🤩 Bilselger ble utvikler: - Gi oss selvlærte en sjanse!
Etter fire år i IT-bransjen har ikke Joakim Lea angret et sekund. Nå oppfordrer han ledere til å gi selvlærte utviklere den samme sjansen han fikk selv.

God helg

Jørgen har mekka en finfin internettside om den nye kode24-dagen på det kreative domenet kode24-dagen.no som du burde sjekke ut, forresten.

Den kjører i Next.js med Sanity og gode greier. Også står det interessante ting der, attpåtil. Jeg gleder meg skikkelig til å møte dere igjen. Men først; helg.

God helg!

💕
Ole Petter,

kode24.no