IBM vil ha folk tilbake på kontoret: - Avgjørende for vår kultur

Nødvendig hvis IBM skal kunne beholde fleksibiliteten med hjemmekontor, mener selskapet.

Stadig flere IT-selskaper vil at ansatte skal jbobe mer fra kontoret. 📸: <a href="https://unsplash.com/@rozetsky?utm_source=unsplash&amp;utm_medium=referral&amp;utm_content=creditCopyText">Ant Rozetsky</a> / <a href="https://unsplash.com/photos/HXOllTSwrpM?utm_source=unsplash&amp;utm_medium=referral&amp;utm_content=creditCopyText">Unsplash</a>
Stadig flere IT-selskaper vil at ansatte skal jbobe mer fra kontoret. 📸: Ant Rozetsky / Unsplash Vis mer

– Hvis vi ønsker å bevare fleksibiliteten med å kunne jobbe både hjemmefra og på kontoret, må vi bli flinkere til å komme oss på kontoret.

Det skriver to av IBM Softwares ledere, Kareem Yusuf og Dinesh Nirmal, i en intern bloggpost, ifølge The Register.

Dermed føyer IBM Software seg til en stadig lengre liste over selskaper som kaller ansatte tilbake til kontoret. Fra før har selskaper som Google, Salesforce, Meta – og ironisk nok, Zoom, kuttet ned på hjemmekontorbruken.

Viktig med tid sammen

IBM skriver i bloggposten at alle ansatte i IBM Software nå må være på kontoret minst tre ganger i uken. Hvilke dager det skal være, er opp til lederne ved ulike avdelinger og prosjektteam.

I første omgang gjelder de nye retningslinjene for ansatte som bor nærmere enn 80 kilometer fra et IBM-kontor.

De som bor lenger unna trenger foreløpig ikke komme inn på kontoret, men ut fra ordlyden i bloggposten virker det som at dette bare er midlertidig.

– Det er avgjørende for vår kultur og våre delte mål – å tredoble det utvikling leverer, bygge vinnende produkter og vinne nye kunder – at vi bruker mer meningsfylt tid sammen fysisk, skriver Yusuf og Nirmal i blogginnlegget.

Bare 1 av 4

Ifølge bloggposten jobber bare 1 av 4 i IBM Software fra kontoret minst tre dager i uken.

– Innen oktober vil vi at det tallet er nærmere 3 av 4.

Det er uklart om andre avdelinger i IBM vil innføre de samme retningslinjene.

Her i Norge viser kode24s egen undersøkelse at så mange som 73 prosent av norske utviklere jobber hjemmefra minst én dag i uken. En global undersøkelse viser også at mens mange arbeidsgivere tvinger ansatte tilbake på kontoret, så kan det føre til at bedriftene mister viktige nøkkelpersoner: