Fått med deg Type­Script-dokumentaren?

Se filmen om hvordan TypeScript og VS Code ble til.

Selv om det finnes utviklere og selskaper som dropper TypeScript av ulike grunner, er det ingen tvil om at språket har blitt svært populært de siste årene.

Ifølge en undersøkelse fra JetBrains har bruken av TypeScript mer enn tredoblet seg de siste årene, og i tidligere utgaver av State of JS har så mange som 78 prosent sagt de bruker TypeScript. 93 prosent sier de vil bruke det igjen.

Mange vet sikkert at det er Microsoft som står bak TypeScript, og at det er åpen kildekode. Men hvordan ble språket til? Og hvordan henger alt sammen med VS Code?

Nå har utviklerjobb-nettstedet OfferZen laget en veldig bra dokumentarfilm om TypeScript. Den er absolutt er verdt å se! (Video i bunnen av saken)

Irriterte seg over at det var vanskelig å finne bugs

I videoen får du høre fra en masse sentrale personer i TypeScript-miljøet og i Microsoft, som Anders Hejlsberg, Steve Lucco, Luke Hoban, Daniel Rosenwasser, Ryan Cavanaugh, Amanda Silver, Matt Pocock og Josh Goldberg.

– Vi prøvde å lage en editor, den som etter hvert ble VS Code. Da jeg kom til rundt 7000 kodelinjer ble jeg ganske forbannet, forteller Steve Lucco i videoen.

Han er en av TypeScript-skaperne.

«Noen ganger kunne jeg bruke en halv dag på å finne en bug fordi jeg hadde tastet et variabelnavn feil.»

– Noen ganger kunne jeg bruke en halv dag på å finne en bug fordi jeg hadde tastet et variabelnavn feil, sier Lucco.

Sjekk ut videoen her: