Skjelles ut etter å ha fjerna TypeScript: - Pøbelskap!

- TypeScript forurenser koden med type-gymnastikk, mener Turbo-skaperen, og får kjørt seg.

På GitHub får Turbo-prosjektet og dens skaper kjørt seg, etter å ha gått bort fra TypeScript. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
På GitHub får Turbo-prosjektet og dens skaper kjørt seg, etter å ha gått bort fra TypeScript. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

"The speed of a single-page web application without having to write any JavaScript" reklamerer Hotwire-rammeverket Turbo.

Bak står kjendiskoder, Basecamp-gründer og Ruby on Rails-skaper David Heinemeier Hansson, som veit å stadig erte på seg utviklere.

Nå har dansken gjort det igjen, ved å gå fra TypeScript til JavaScript fra og med versjon 8 av open source-prosjektet sitt, melder DevClass.

Da blir det bråk.

Mener ting blir vanskeligere

- TypeScript forurenser koden med type-gymnastikk, som ikke gir meg noe glede i utvikleropplevelsen, og ganske ofte masse frustrasjon, skriver Hansson i et blogginnlegg.

- Ting som burde være lett, blir vanskelig, og ting som er vanskelig, blir 'any'.

Han er ikke alene om å gå bort fra TypeScript; blant annet meldte rammeverket Svelte om det samme tidligere i år, med noe av den samme begrunnelsen.

Men som alltid er det mange som blir provosert.

"Forhasta"

- Tydeligvis så finnes det folk som hater type-sikkerhet. Verden er et rart sted, skriver en bruker på Reddit.

- Denne viktige endringen virker forhasta, og ignorerer ALLE (og jeg mener ALLE) PR-kommentarene, skriver en utvikler på Github.

mye rabalder har det blitt, at Hansson har adressert det i et nytt blogginnlegg, kalt "Open source hooliganism and the TypeScript meltdown" - altså pøbelskap og nedsmeltning.

"Dogmatiske korsfarere"

- Hør, jeg er glad du fant ditt kall i TypeScript. Virkelig. Jeg er superfan av Ruby. Men vær så snill, for open source-kulturens skyld, finn en annen måte å uttrykk entusiasmen din på enn å ødelegge samarbeidsorganer, eller skjelle ut de som bruker JavaScript annerledes, med anklager om inkompetanse eller ondskap, skriver Hansson.

Han viser blant annet til nærmest harsellerende pull requests, og oppmaninger om å fjerne Turbo-skaperen fra sitt eget prosjekt.

Det skal sies at ikke alle er enige i at det har blitt mye bråk, og det kan påstås at Hansson liker litt drama, men man trenger ikke grave dypt på prosjektets Github for å se at han i det minste er inne på noe.

- Det er en tynn linje mellom lidenskapelig evangelist og dogmatisk korsfarer. Og en trist, men kritisk, masse av de TypeScript-trofaste valgte den siste i responsen på vår avgjørelse på å fjerne deres elskede kompilator fra prosjektet vårt, skriver utvikleren.