Savnet TypeScript i React-dokumenta­sjonen – tok saken i egne hender

Nå har den offisielle dokumentasjonen omsider fått skikkelig informasjon om hvordan du bruker TypeScript i React.

Den offisielle React-dokumentasjonen har nå fått informasjon om hvordan du bruker React med TypeScript. 📸: Kurt Lekanger
Den offisielle React-dokumentasjonen har nå fått informasjon om hvordan du bruker React med TypeScript. 📸: Kurt Lekanger Vis mer

For ikke lenge siden fikk React helt ny offisiell dokumentasjon på react.dev. Flere utviklere har imidlertid klaget over mangelen på informasjon om hvordan man bruker React med TypeScript.

I april i år la utvikleren Mark Erikson inn et issue på git-repoet til React-dokumentasjonen, der han foreslo å legge inn TypeScript-dokumentasjon. Mark Erikson er mannen som laget Redux Toolkit, og jobber til daglig med å vedlikeholde Redux.

– En super-frustrerende ting med biblioteker som ikke leverer TypeScript-typer selv (som React), er at de ikke bryr seg om å dokumentere typene sine, skrev Erikson.

En annen utvikler til unnsetning

I slutten av juni sendte en annen utvikler, Orta Therox, inn en pull request der han rett og slett hadde skrevet den nødvendige TypeScript-dokumentasjonen som Erikson etterlyste.

– Jeg baserte dette på Mark Eriksons liste, men gikk også gjennom noen av mine React-kodebaser og så på hvilke React-typer som hadde blitt brukt, skriver Therox.

Etter en del diskusjoner, tilbakemeldinger og endringer, ble pull requesten for noen dager siden merget inn i den offisielle React-dokumentasjonen.

Eksempler på bruk

Du finner den nye TypeScript-dokumentasjonen på denne siden:

react.dev/learn/typescript

I tillegg til informasjon om hvordan du legger til TypeScript til et eksisterende React-prosjekt, finner du også en masse kodeeksempler og dokumentasjon på for eksempel hvordan du typer hooks i React riktig.