Dette er nytt i ESLint v8.3.0: - Woho!

Nye muligheter i ESLint, darkmode i markdown-filer på GitHub og Remix Run v1.

Dette var uken for en litt annen julefeiring 👶, hvor noen fant ut at kaffe kan være ganske varmt ☕️, og hvor oppskriften på vellykka turtorials ble offentliggjort 👩🏫.

Og 2 706 ting skjedde i frontend-verdenen!

ESLint V8.3.0 🖌

Forrige uke ble versjon 8.3.0 av ESLint lansert!

Som de fleste andre releaser så inneholder denne også noen bugfixes og en god del nye features, og blant dem regelen no-use-before-define. Denne regelen vil varsle om man har en identifikator som ikke er blitt deklarert.

Dette høres jo ganske bra ut! For å se noen gode kode eksempler på hvor denne regelen vil klage så ta en titt her.

En annen ny feature fra ESLint som Dan Abramov applauderte på Twitter forrige uke er denne no-constant-binary-expression 👏. Denne nye regelen vil varsle ved blant annet feil med logiske uttrykk som && og ||, hvor venstre siden alltid er true alle false. Woho! Ta en titt her for å lese mer.

Darkmode på Github 🕶

Github gjorde det også mulig for oss forrige uke å spesifisere hvilket tema et bilde blir vist i dine Markdown files!

For oss som er veldig glad i dark theme er det bare å ta i bruk #gh-dark-mode-only til slutt i bide url-en i markdown. Er man mer fan av light-mode så legger man bare til #gh-light-mode-only.

Dette fungerer for markdown files i repoer, gists og profile/org READMEs.

Remix Run v1 🏃

For litt over en uke siden ble det annonsert at remix run ble open source 🙌 og ikke nok med det … 🥁… forrige uke ble remix run versjon 1 altså offisielt sluppet, og samme uke melde Github at de er nummer 1 trending repo på Github 👏!

Det er vel derfor ganske fair å si at remix run er veldig i vinden om dagen! Hvis dette vekket interessen sin så ta en titt på nettsiden deres her.

Iøyenfallende så ble jo React stjerna Kent C. Dodds med i Remix-run gjengen før dette også, og hvem vet, kanskje det var han som fikk sparket i gang open-sourcinga? 🤔

Dette var alt for denne uken, takk for nå! 👋