Claudia fra rotter til laks - skal stanse pukkellaksen i Simula Consulting

Claudia Battistin skal jobbe med computer vision og maskinlæring hos Simula Consulting.

Claudia Battistin kommer fra rollen som "postdoctoral research fellow" ved Kavli-instituttet på NTNU, og går nå inn i rollen som data scientist i Simula Consulting.
Claudia Battistin kommer fra rollen som "postdoctoral research fellow" ved Kavli-instituttet på NTNU, og går nå inn i rollen som data scientist i Simula Consulting. Vis mer

Pukkellaks hører naturlig hjemme i nordlige deler av Stillehavet, men begynte å spre seg til nord-norske elver etter utsetting på Kolahalvøya i Russland på 60-tallet.

I dag fanges pukkellaks i hele Norge, ifølge Norsk institutt for naturforskning, men den er ikke ønska, og klassifiseres som en "invaderende art med høy risiko".

Simula Consulting har nå fått et prosjekt som skal bidra til å oppdage og stoppe den uønskede laksen i norske elver.

Og for å få til det, henter de inn data scientist-en Claudia Battistin.

Fra rotter til laks

Claudia Battistin kommer fra rollen som "postdoctoral research fellow" ved Kavli-instituttet på NTNU, og går nå inn i rollen som data scientist i Simula Consulting.

Hos NTNU jobba hun blant annet innen computational neuroscience, med forskning på bevegelsesmønstret til rotter.

Hun skal dermed ha masse kompetanse på bevegelsesdata, som ifølge Simula kan "løse denne laksekrisen ved hjelp av avansert maskinlæring".

"Computer vision"

- Claudia passer perfekt inn i vårt fagmiljø, sier Valeriya Naumova, direktør i Simula Consulting, i en inn/ut-melding til kode24.

- Vi er på konstant leting etter talenter med kompetanse og bakgrunn fra forskning eller industri. Fremover vil Claudia bidra på en rekke prosjekter som innebærer computer vision og mer klassisk maskinlæring. Hun har en veldig sterkt kombinasjon av teoretisk og teknisk kompetanse.