Våre verste korona-bomkjøp

Raspberry Pi-er som støver ned, GoPro-er med årevis av opptak og ting som ikke funker - her sløser utviklerne bort pengene sine.

Jeg handler altfor mye tull på nettet for tida.

For min del handler det om rare tider, grinete baby, lockdown, mørketid og behov for å trøst. Og hvor enkelt det har blitt, med superkjapp levering fra Porterbuddy og superkjapp betaling fra Vipps. Og reklame på sosiale medier som virkelig har forstått hva jeg liker å kjøpe.

Uansett: Jeg er ikke alene om å gjøre en del bomkjøp under korona.

Så til denne ukas kode24-timen ba vi kode24-klubben vise oss sine verste bomkjøp fra den siste tida.

Her er våre favoritter:

Tastaturet til Knut Melvær. 📸: Lofree
Tastaturet til Knut Melvær. 📸: Lofree Vis mer

😻 Nye tastaturer

Ah - tastaturer. Vil du finne en ny greie å hive penger på, er tastaturer en het kandidat til et kaninhull av et pengesluk.

For tastaturer er ikke en ting, det er en livsstil - med et hav av muligheter for bomkjøp.

Knut Melvær, kjent fra Sanity og ikke minst kode24-timen, har også fått smake på denne besettelsen.

- Kjøpte det første Lofree retrotastaturet på Kickstarter, forteller Melvær.

- Brukte det én gang. Vet ikke helt hva jeg tenkte på.

Skjermen til Petter S. Dammen. 📸: Privat
Skjermen til Petter S. Dammen. 📸: Privat Vis mer

🤴 Overdimensjonerte skjermer

Du stirrer inn i den hele dagen, så man skal være greit asketisk om man ikke på ett eller annet tidspunkt har vurdert å kjøpe seg en ny skjerm.

Og skal du ha ny skjerm i 2021, skal den helst være så bred som overhodet mulig. Bare pass på at du ikke går i samme fella som kode24s annonseselger:

- 49-tommer med ett skjermbilde føles ut som en grei bom, forteller Petter S. Dammen, som foreløpig bare får speila skjermbildet fra laptopen på den nye superskjermen sin.

- Venter dog bare på nye ledninger.

Stativene til Michael Odden. 📸: Privat
Stativene til Michael Odden. 📸: Privat Vis mer

🤷 Feil, feil ekstrautstyr

Det er ekstra stas med utstyr som gjør at du også kan begynne å kjøpe ekstrautstyr! Men pass på - det kan være vanskelig å kjøpe riktig ekstrautstyr.

Har du for eksempel prøvd å kjøpe et telefondeksel, veit du trolig hva jeg snakker om. Stativer til webkameraer kan også være en nøtt, viser bildet Michael Odden bjudar på, med hele tre ulike utgaver av et lite Gorillapod-stativ.

- Kleint: Den første (500) ved at jeg misforsto hvordan feste-plattformen på disse egentlig var. Den andre (3K) ved at jeg egentlig søkte på 1K, men på ett eller annet steg i prissammenlikningene mellom ulike nettsider så endte jeg med å allikevel kjøpe feil, forteller han, som altså kjøpte riktig på tredje forsøk.

- Det er mulig det er noe å se på på QA-fronten, her.

📸: Saketh Garuda / Unsplash
📸: Saketh Garuda / Unsplash Vis mer

📺 GoPro-kameraer

Filosofene spør om et tre som faller i skogen uten at noen observerer det, egentlig lager noe lyd. Jeg spør om video som filmes uten at noen ser på den, egentlig har blitt tatt opp.

Og jeg spør fordi jeg veit at det er ekstremt mye video som befinner seg i den kategorien. Spesielt blant folk som har tenkt at det er en god ide å kjøpe seg et GoPro-kamera - som Terje Andersen.

- Min GoPro Hero 3, oppgir Andersen som sitt verste bomkjøp.

- Sitter med masse gammel rådata, og ingen ferdigredigerte filmer.

📸: Vishnu Mohanan / Unsplash
📸: Vishnu Mohanan / Unsplash Vis mer

🤖 Smarthjem

Hvor smart er det med smarthjem? Ja - det kan det være artig å spørre om for de som ikke synes smarthjem er så smart.

Én ting er uansett sikkert: Det er fort gjort å bruke mye penger på smarthjem uten at det blir fullt så smart som hadde håpa. Spesielt om du har planer om å mekke dine egne løsninger, for eksempel med en Raspberry Pi - som er et sikkert bomkjøp uansett hva du har tenkt å bruke den til.

- Har pimpet opp hele leiligheten med smart belysning og smarte varmekabler. Og en motorisert rullegardin til soverommet, just because, skriver Eirik Sletteberg.

- Kjøpte en Raspberry Pi som jeg ga opp å bruke, så jeg kjøpte heller tre forskjellige gateways fra IKEA, Philiips og Futurehome, fortsetter han.

- Kanskje en vakker dag, så SSH-er jeg inn på den Raspberry-en og prøver å reimplementere og samle de tre gatewayene, til One to rule them all.