Bli med på kode24s kodekrim 2020! 🐣

En hacker saboterer Toms Hosting sin Kjellerstua-konferanse. Redd konferansen før påske, og vinn kodekopper!

Du husker Toms Hosting, fra kodekalenderne og fjorårets kodekrim? Han er tilbake.

Tom skal nemlig arrangere kodekonferansen Kjellerstua i Porsgrunn like etter påske, men har nå blitt angrepet av Porsgrunns datatekniske skyggeside - igjen.

Vi har ikke tid til å styre med dette akkurat nå, og ber nok en gang leserne våre om hjelp. Du må derfor stoppe hackeren hver dag hele denne uka - og helst avsløre hackerens virkelige identitet, også.

Velkommen til årets kodekrim!

💡 Årets kodekrim er sponsa av Capgemini - hvor kodeblind er du? Kjør test - vinn en Raspberry Pi 4!

Slik fungerer kodekrimmen 🕵️

Som vanlig har vi fått en epost i capslock fra Tom:

"HALLA GUTTÆR. <3 DÅRLIGE NYHETÆR: KJELLERSTUA MI ER UNDER ANGREP!!! :'( HACKEREN HAR TATT OVER HELE BILLETTSYSTEMET, OG KØDDA MED KJELLERSTUA.NO. TIPPÆR HACKEREN KAN STOPPAS, MEN DETTA HÆLÆR JEG IKKE SJÆLV!! HJÆÆÆLP!!! :("

Vi har undersøkt litt, og her er greia, så langt vi kan forstå:

  1. Hackeren gir mothackere en sjanse til å kaste hackeren ut av Toms billettsystem, men det må gjøres hver dag. Fra 30. mars til 3. april vil hackeren åpne et hint inne i billettsystemet, som du har tilgang til øverst i denne artikkelen.
  2. Hintene vil trolig ta deg til kjellerstua.no, som hackeren har tukla med. Det er fem foredragsholdere på konferansen og fem hint - det er neppe tilfeldig. Men kjenner vi Porsgrunns hackere riktig, har nok hackeren kommet seg inn i flere systemer enn bare Kjellerstua-sida, hvor hackeren trolig også kommer til å sende deg i løpet av jakten.
  3. Passordet du til slutt finner må plottes inn i billettsystemet øverst i denne artikkelen, bak en "AUTH"-kommando, for å stoppe hackeren. Hackeren gir seg trolig om den blir stoppa hver dag hele uka.
  4. Vi antar at den risikosøkende hackeren også vil lekke noe som kan føre til hackeren identitet. Og vi antar at hackeren er en av de fem foredragsholderne, da alle ser ut til å ha et motiv. Tror du at du vet svaret, blant annet basert på brukernavnet du kan gjette i "\hacker"-mappa, kan du sende hackerens fulle navn i en epost til tom@tomshosting.no - husk å få med hva brukernavnet ditt i kodekrimmen er, også.
På kjellerstua.no finner du blant annet programmet, med masse informasjon om alle foredragsholderne. Noen minner om visse utviklere du har lest om her på kode24, kanskje?
På kjellerstua.no finner du blant annet programmet, med masse informasjon om alle foredragsholderne. Noen minner om visse utviklere du har lest om her på kode24, kanskje? Vis mer

Få poeng, vinn kodekopp ☕️

For å være med i kodekrimmen må du lage deg en bruker i billettsystemet over - det går superkjapt.

Sjekk ut kode24s Kodekopp Modell #3 - årets hotteste kaffekopp! 📸: Jørgen Jacobsen
Sjekk ut kode24s Kodekopp Modell #3 - årets hotteste kaffekopp! 📸: Jørgen Jacobsen Vis mer

Vi bruker ikke epost-adressa di til annet enn å sende deg én epost i etterkant av konkurransen, om du godtar det under registrering, og eventuelt kontakte deg om du vinner. Brukernavnet ditt og poengsummen din vil vises i ledertavla.

Slik får du poeng og muligheten til å vinne i kode24s kodekrim:

  • Du får poeng for å knekke passord. Knekker du passordet samme dag som hintet slippes, får du 2 poeng. Knekker du det senere, får du 1 poeng. Avslører du hackerens brukernavn i "\HACKER"-mappa, som også er mappas passord, får du 1 ekstrapoeng. Å avsløre hackerens fulle navn per epost til Tom gir deg ikke flere poeng, men må gjøres for å være med i hovedtrekningen.
  • Vi trekker én vinner per dag, blant de som knakk passordet samme dag som hintet ble åpna, som får en av årets eksklusive kodekrim-kodekopp. På grunn av korona, påske og generell apokalypse kan det dessverre ta en liten stund før de kommer.
  • Vi trekker også en hovedvinner, blant de som har full pott - altså de som har knekt hvert passord samme dag som hintet ble sluppet, avslørt hackerens brukernavn og sendt Tom en epost med riktig navn. Hovedvinneren får årets kodekopp, samt kodeblokk og kodepenn fra sist kodekalender, og hva enn annet vi klarer å skrape sammen på kodekontoret, når vi klarer å komme oss dit på besøk.

Vi håper årets kodekrim kan gi deg noe trivelig å pusle med på hjemmekontoret! Og på vegne av Toms Hosting, Kjellerstua og hele Porsgrunn kommunes kodemiljø - tusen takk for hjelpa. 💘