60 prosent jobber overtid hver uke

Utviklere i Trøndelag jobber minst, mens ledere og devops-utviklere jobber mest.

Utviklere i Akershus og Bergen jobber ifølge våre tall mer overtid enn utviklere i for eksempel Trøndelag. Og devops-folk jobber langt mer enn for eksempel app-utviklere. Dette er et illustrasjonsbilde fra TV 2 sine lokaler i Media City i Bergen. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Utviklere i Akershus og Bergen jobber ifølge våre tall mer overtid enn utviklere i for eksempel Trøndelag. Og devops-folk jobber langt mer enn for eksempel app-utviklere. Dette er et illustrasjonsbilde fra TV 2 sine lokaler i Media City i Bergen. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

- Norske utviklere opplever ofte stort press på å levere innen stadig nye tidsfrister, såkalt continous peaks. Det er også store krav til tilgjengelighet og å jobbe utover ordinær arbeidstid. NITO erfarer at det er hyppig bruk av ulovlig overtid i bransjen, sa NITO-president Trond Markussen til kode24 tidligere i år.

Men hvor mye overtid jobber egentlig en gjennomsnittlig norsk utvikler?

Dette var ett av mange spørsmål i vår siste Kodeløkka-undersøkelse. Og med 669 besvarelser, kan vi fortelle deg nøyaktig hvor vanlig overtid er i den norske brasjen:

Med andre ord:

  • 60 prosent av norske utviklere mener de jobber overtid hver eneste uke. I snitt jobber en norsk utvikler 2,2 timer overtid i uka.
  • Menn jobber mer overtid enn kvinner, Akershus-utviklere jobber mest overtid av alle, mens trøndere jobber minst.
  • Produkteiere og andre ledere oppgir å jobbe mest overtid, etterfulgt av devops-utviklere. App- og programvareutviklere mener de jobber minst overtid.
  • Dette følger også lønnsstatistikken vår; lederne tjener best, etterfulgt av nettopp devops. Vi ser i denne runda også at lønn og antall overtidstimer følger hverandre direkte; de som oppgir de høyeste inntektene, oppgir også flest overtidstimer.