Vurderer å spore flyktninger med elektroniske brikker

Bruk av elektroniske sporingsbrikker vurderes for å hindre at asylsøkere som ikke får plass på mottak forsvinner, ifølge The Times.

Britiske myndigheter vurderer å utstyre asylsøkere som ankommer landet, med elektroniske sporingsbrikker, skriver The Times. 📸: Pa Photos/Gareth Fuller
Britiske myndigheter vurderer å utstyre asylsøkere som ankommer landet, med elektroniske sporingsbrikker, skriver The Times. 📸: Pa Photos/Gareth Fuller Vis mer

Britiske myndigheter vurderer å utstyre asylsøkere som ankommer landet, med elektroniske sporingsbrikker, skriver The Times.

Overfylte asylmottak

Kilder i det britiske innenriksdepartementet opplyser til avisen at bruk av elektroniske sporingsbrikker vurderes for å hindre at asylsøkere som ikke får plass på mottak, forsvinner.

Storbritannia sliter med overfylte asylmottak, og innenriksdepartementet undersøker nå flere alternative metoder for å kontrollere dem som venter på å få asylsøknaden behandlet.

Den foretrukne løsningen er å øke antallet plasser på mottak, men bruk av elektroniske sporingsbrikker er også et alternativ som vurderes, bekrefter innenriksminister Suella Braverman.

Kutte i støtte

Et annet alternativ er å kutte den økonomiske støtten til asylsøkere dersom de ikke regelmessig melder seg for myndighetene mens de venter på svar på sine søknader. Dette vil imidlertid være juridisk betenkelig, blir det opplyst.

Hittil i år har over 19.000 asylsøkere tatt seg til Storbritannia ved å krysse Den engelske kanal. Det har skjedd til tross for et løfte fra statsminister Rishi Sunak om «å stanse båtene».

175.000 asylsøkere ventet ved utgangen av juni på svar på sine søknader i Storbritannia.