Utviklere på Reddit diskuterer kode i nytt Matrix-nettsted

Videoen blir påvirket av lokal tid der den kjøres.

Reddit-brukere er forundret over den nye Matrix-traileren. 📸: whatisthematrix.com
Reddit-brukere er forundret over den nye Matrix-traileren. 📸: whatisthematrix.com Vis mer

En diskusjonstråd på forumet /r/programming på Reddit om traileren til Matrix 4 Ressurections har tatt helt av.

På nettsiden https://thechoiceisyours.whatisthematrix.com/ har det nemlig blitt lagt ut en interaktiv opplevelse hvor brukeren skal velge mellom de ikoniske røde og blå pillene fra den første Matrix-filmene.

Valget fører til at man får se en videosnutt fra filmen, kombinert med stemmeskuespiller som leser opp et tidspunkt som tar utgangspunkt i brukerens lokale tid, ned til minuttet.

Hauger av dynamiske klipp

Hvilket videoklipp man får se fra traileren er også avhengig av hvilken tid på døgnet det er. I følge Geekculture.co er det over 180.000 klipp fra filmen tilgjengelig i tjenesten.

Nå spekulerer Reddit-brukerne i hvordan nettside-skaperne har sydd sammen tjenesten. Har de laget ett lydklipp for hvert eneste minutt av døgnet? Eller er det noen slags kunstig intelligens involvert?

Ikke bare det. Videoen ser ut til å alltid treffe på riktig tid. Selv om man trykker på den blå pillen 11:15 og den ikke laster før 11:16, er det 11:16 som vises i videoen.

Timeout-triks

Reddit-bruker dreamweavur tror det er snakk om et timeout-triks. Altså at den lytter på tiden når brukeren trykker på den røde eller blå pillen og undersøker hvilket klipp den skal vise når alt er klart til å lastes.

En annen bruker sier han har forsøkt å pause videoen, og forteller at han da blir sendt tilbake til pillevalget. Det kan se ut som utviklerne bak har tatt visse forholdsregler.

Bruker dreaweavur forteller også at han har klart å lure videoen ved å throttle sitt lokale nettverk til 300 kbit/s.

Den fullstendige traileren til Matrix er forøvrig også blitt sluppet.