Telenor varsler reaksjoner mot ansatte som bruker Tiktok

- Telenors ansatte skal ha høy bevissthet rundt sikkerhetsrisikoer, og vi forventer at alle følger disse retningslinjene.

Ifølge Telenors egne sikkerhetsmessige vurderinger utgjør TikTok en betydelig risiko på enheter med tilgang til våre interne systemer som e-post, sier Julie Hæhre, informasjonssjef i Telenor Norge. 📸: Telenor
Ifølge Telenors egne sikkerhetsmessige vurderinger utgjør TikTok en betydelig risiko på enheter med tilgang til våre interne systemer som e-post, sier Julie Hæhre, informasjonssjef i Telenor Norge. 📸: Telenor Vis mer

Utviklerselskap kode24 har snakket med velger foreløpig å tillate sine ansatte å ha Tiktok installert på mobilene sine.

Derimot besluttet Telenor forrige uke at TikTok ikke kan benyttes på tjenesteenhetene til ansatte i Telenor Norge som er sikkerhetsautoriserte og som har jobbmail installert.

- For alle andre ansatte er anbefalingen at de heller ikke benytter appen på sine tjenesteenheter, sier Julie Hæhre, informasjonssjef i Telenor Norge, til kode24.

Spørsmålet er hvorfor Telenor velger så annerledes enn resten av bransjen.

Betydelig risiko

Hæhre sier at sikkerhet er sentralt i alt Telenor Norge gjør.

- Det er et ansvar vi tar på største alvor; for selskapet, våre ansatte, kundene, og samfunnet vi er del av.

Ifølge Telenors egne sikkerhetsmessige vurderinger utgjør TikTok en betydelig risiko på enheter med tilgang til interne systemer, som e-post.

- Så denne ukens offisielle råd fra sikkerhetsmyndighetene er i tråd med våre egne vurderinger og anbefalinger til Telenor Norges ansatte, sier Hæhre.

Reaksjoner ved brudd

Hæhre sier at tiltaket i første rekke vil være tillitsbasert.

- Telenors ansatte skal ha høy bevissthet rundt sikkerhetsrisikoer og vi forventer at alle følger disse retningslinjene.

Dersom de blir gjort oppmerksom på at sikkerhetsklarerte eller sikkerhetsautoriserte ansatte ikke overholder forbudet, vil selskapet behandle dette på lik linje med brudd på andre retningslinjer.

- Hva slags reaksjon som gis ved brudd på retningslinjene, kan avhenge av flere faktorer. Alle saker med brudd på interne retningslinjer må vurderes fra sak til sak og er et internt anliggende. I første omgang er vi opptatt av å gjøre retningslinjene kjent i organisasjonen, slik at ansatte kan innrette seg etter dem, sier hun.