Øivind savna en norsk mobil­konferanse etter korona. Nå lager han den selv

Etter flere år uten Mobile Era, kommer Øivind Jorfald med Apprise Conf.

Øivind Jorfald var med å arrangere Mobile Era-konferansen, som har ligget brakk etter korona. Nå starter han Apprise Conf som et alternativ. 📸: Privat
Øivind Jorfald var med å arrangere Mobile Era-konferansen, som har ligget brakk etter korona. Nå starter han Apprise Conf som et alternativ. 📸: Privat Vis mer

- Jeg savna å ha en lokal samling av folk fra mobilteknologibransjen, her i Norge, forteller Forse-utvikler Øivind Jorfald til kode24.

Jorfald var med å starte og drifte mobilkonferansen Mobile Era, som ble arrangert hvert år mellom 2016 og 2019, før det ble stopp.

- Etter covid ble det stille, ikke bare på mobilkonferanser i Norge og Skandinavia, men i hele verden. Mange avslutta helt, andre starta opp igjen bare som digitale konferanser, fortsetter Jorfald.

Savnet etter en norsk mobilkonferanse ble etter hvert så stort at noe måtte skje.

- Jeg skjønte etter hvert at jeg måtte ta ansvaret i egne hender. Så en dag i oktober bestemte jeg meg for å starte en ny konferanse i Oslo, med fokus på ren mobilteknologi.

Resultatet ble den nye, norske utviklerkonferansen Apprise Conf.

Soft og hard track

Apprise Conf er per i dag, ifølge Jorfald, den eneste rendyrka konferansen i Norge for mobilutvikling - altså først og fremst koding av apper til iOS og Android.

Konferansen foregår 23. mars 2023, på Oslo Event Hub i Oslo sentrum. Dagen før vil det være workshops, og hele konferansen foregår på engelsk.

Lokalene til Oslo Event Hub skal være pussa opp og klar til ny dyst, blant annet for Apprise Conf-konferansen.
Lokalene til Oslo Event Hub skal være pussa opp og klar til ny dyst, blant annet for Apprise Conf-konferansen. Vis mer

Konferansedagen blir delt opp i to spor: “Soft track” og “hard track”. Som navnene tilsier handler “hard track” mest om programemringen, og “soft track” alt annet. Dette skal blant annet være for å møte én av utfordringene i mobilverdenen: At man enten er interessert i iOS, Android eller hybridløsninger.

- Det vil altså si at f.eks. en ren iOS-interessent kan finne noe gøy å se på soft-tracken, selv om det er en deep dive i Jetpack Compose for Android på hard-tracken. Det vil også si at vi dekker et bredere publikum i bransjen, ikke bare utviklere på spesifikke plattformer, forklarer Jorfald.

Gratis for enkelte

- Så; hvem bør ta turen til Apprise Conf?

- Alle som er interessert i mobilteknologi! Apprise Conf blir en møteplass, mingleplass, et lærested og et hyggelig sted å bli kjent med nye folk digger det samme som deg! Vi ønsker utviklere, designere, innholdsmakere, testere, start-up-ere, hobby-programmerere, bransjeledere og andre varmt velkommen! svarer Jorfald.

- Her kan du møte gamle kjente, få nye venner, lære av anerkjente eksperter i bransjen, finne nye kundemuligheter, ny jobb eller kanskje finne noen å ansette.

Her ser du noen av foredragsholderne som allerede er lista opp på appriseconf.com.
Her ser du noen av foredragsholderne som allerede er lista opp på appriseconf.com. Vis mer

Apprise Conf skal også være opptatt av inkludering og mangfold, blant annet gjennom et "diversity program" for "vanskeligstilte personer og underrepresenterte grupper". Disse kan søke om gratis inngang.

For andre koster billettene 3.000 kroner til fullpris, 2.400 kroner for "early birds" og 999 kroner for studenter.

Ikke for profitt

- Det ser ut som flere av dere som arrangerer konferansen jobber i selskapene som også sponser den, som Forse og Forte. Er reklame for arbeidsgiverne deres litt av motivasjonen bak?

- Godt spørsmål! svarer Jorfald, og påpeker at non-profit-organisasjonen bak ikke får lov til å ta ut profitt, og at ingen involverte får lønn for arbeidet.

- Når det kommer til sponsorer og promoteringer, så er det så enkelt at våre arbeidsgivere var veldig positive til dette initiativet, og ønsket å støtte det fra start. De har betalt akkurat den samme summen som alle andre sponsorer, og får akkurat de samme fordelene. Vi skiller ikke på om vi er ansatt i selskapet eller om det er en utenforstående aktør, fortsetter han.

Veien videre blir til mens de går, men de håper naturlig nok at dette skal bli en årlig konferanse, og at Apprise også skal arrangere flere aktiviterer gjennom året, som meetups og workshops for mobilutviklere.

- Jeg vil oppfordre alle som syns dette høres gøy ut til å bli med, sier Jorfald til kode24.

- Vi trenger engasjerte og ivrige deltakere og foredragsholdere for å få dette til å bli et av årets tech-høydepunkter!