.NET-sjefen går av - unnskyldningen slaktes

"I made a mistake this last week when I made a PR and merged it to a project without discussion."

En bølge av kritikk bidro til at Claire Novotny, daglig leder i .NET Foundations, fredag trakk seg fra organisasjonen. 📸: Michel Euler/AP
En bølge av kritikk bidro til at Claire Novotny, daglig leder i .NET Foundations, fredag trakk seg fra organisasjonen. 📸: Michel Euler/AP Vis mer

Forrige uke stormet det rundt Microsoft .NET Foundations og organisasjonens daglige leder Claire Novotny - som også er seniorutvikler i Microsoft.

.NET Foundation er en ideell organisasjon med formål om å støtte en innovativ og markedsvennlig åpen kilde-økosystem rundt .NET-plattformen, skriver organisasjonen på sine egne nettsider.

Bak avgangen ligger både anklager om overstyring, samt misnøye knyttet til .NET Foundations retning, skriver teknologiavisen The Register.

Demningen brast da Novotny gikk ut med en unnskyldning til .NET-samfunnet torsdag.

En bølge av kritikk bidro til at Novotny fredag kunngjorde at hun trakk seg fra organisasjonen, men samtidig sa at hun vil fortsette å være ansatt hos Microsoft.

Beklaget handlingene

I unnskyldningen til .NET-samfunnet skrev Novotny blant annet at:

"I made a mistake this last week when I made a PR and merged it to a project without discussion."

The Register tror at hun la til støtte for gjenbrukbare bygg til .NET Foundation-prosjektet ReactiveUI. En avgjørelse som allerede fikk sviende kritikk i GitHub-kommentarfeltet.

Slakter unnskyldning

.NET har også blitt kritisert for å flytte WiX inn i .NET Foundations sin private GitHub Enterprise-konto.

Ifølge Novotny skyldes dette at tjenesten gir utviklere mer kontroll over prosjektene sine. Men hun tar selvkritikk på vegne av organisasjonen, og kaller bruken av GitHub Enterprise som dårlig kommunisert, skriver The Register.

Ifølge avisen falt ikke unnskyldningen i god jord hos kommentarfeltet. Den første kommentaren slakter Novotnys unnskyldning og kaller den for en «total ikke-unnskyldning», noe som blir plukket opp av flere andre kommentarer.

Mer informasjon

Fredag skrev Shawn Wildermuth, styremedlem i .NET, på GitHub at styret har bedt Novotny om å ha en ex oficio-rådgivende stilling til styret mens de søker etter en ny daglig leder.

"For å være klar, denne kunngjøringen handler ikke om å løse Foundations problemer med samfunnet" skriver han.

"Vi vil komme med mer informasjon tidlig neste uke. Følg med her."