Nå vil EU-toppene få dataspill inn i skolen, og skape flere spillutviklere

"Dataspill og e-sport kan fremme europeisk historie, identitet, kulturarv, verdier og mangfold."

Bruk dataspill som læremidler i skolen – og lag flere spill som sprer europeiske verdier og mangfold, lyder oppfordringen fra EU-parlamentets kulturkomité. Her kronprins Haakon under et besøk til ungdomsklubben Basen i Kirkenes. 📸: Heiko Junge / NTB
Bruk dataspill som læremidler i skolen – og lag flere spill som sprer europeiske verdier og mangfold, lyder oppfordringen fra EU-parlamentets kulturkomité. Her kronprins Haakon under et besøk til ungdomsklubben Basen i Kirkenes. 📸: Heiko Junge / NTB Vis mer

Bruk dataspill som læremidler i skolen – og lag flere spill som sprer europeiske verdier og mangfold, lyder oppfordringen fra EU-parlamentets kulturkomité.

Nå etterlyser den at EU-kommisjonen kommer med en langsiktig dataspillstrategi for blant annet å bedre hjelpe spillselskaper med å utvikle seg og finne ansatte.

Vil ha en egen skole

Resolusjonen, som parlamentet skal debattere onsdag og stemme over torsdag, understreker at "video- og dataspill og e-sport kan fremme europeisk historie, identitet, kulturarv, verdier og mangfold".

Derfor ønsker komiteen at EU-kommisjonen blant annet oppretter en skole for å fremme slike spill, og samtidig sørge for at "kulturelt betydningsfulle" spill blir bevart.

Spill kan være et verktøy

Komiteen påpeker også at spill kan være et verdifullt verktøy i skolen, ikke minst for å utvikle kreativ tenkning, men advarer mot at overdreven spilling kan føre til avhengighet.

Resolusjonen omtaler også e-sport og tar blant annet til orde for å innføre samme visumregler for innreise for e-sportsspillere som for andre idrettsutøvere.