Nå får sikkerhets­folk sin Copilot: - Vurderer trusler på minutter

Microsoft annonserte tirsdag det AI-drevne verktøyet Security Copilot.

Microsoft Security Copilot er et AI-drevet sikkerhetsanalyse-verktøy som gir muligheten til analytikere å respondere fort til trusler, prosessere signaler i maskinhastighet, og vurdere trusseleksponeringen i løpet av minutter, sier Microsoft. 📸: Skjermdump
Microsoft Security Copilot er et AI-drevet sikkerhetsanalyse-verktøy som gir muligheten til analytikere å respondere fort til trusler, prosessere signaler i maskinhastighet, og vurdere trusseleksponeringen i løpet av minutter, sier Microsoft. 📸: Skjermdump Vis mer

Microsoft annonserte denne uka Security Copilot:

En ny ChatGPT-lignende assistent drevet av kunstig intelligens, som tar fordel av Microsofts trusseletterretning til å gjøre raskere avgjørelser i løpet av hendelsesrespons - og hjelpe til med trusseljakt og sikkerhetsrapportering, skriver Bleeping Computer.

- Microsoft Security Copilot er et AI-drevet sikkerhetsanalyse-verktøy som gir analytikere muligheten til å respondere raskt til trusler, prosessere signaler i maskinhastighet, og vurdere trusseleksponeringen i løpet av minutter, sier Microsoft.

Security Copilot er drevet av OpenAIs GPT-4 kombinert med det Microsoft beskrives som en "sikkerhetsspesifikk modell" designet av selskapets utviklere. Verktøyet integrerer også data og innsikter fra andre Microsoft-sikkerhetsverktøy, som Sentinel, Defener og Intune, skriver nettavisen.

Får fort overblikk

Ifølge Wired kan Security Copilot vise varsler, kartlegge med både ord og diagrammer hva som foregår i et nettverk, og foreslå trinn for en eventuell etterforskning.

Ettersom en menneskelig bruker jobber med Copilot for å kartlegge en mulig sikkerhetshendelse, sporer plattformen historikk og genererer sammendrag. Hvis kollegaer blir lagt til prosjektet, får de fort et overblikk og kan se hva som er gjort så langt.

Wired skriver videre at systemet også automatisk produserer lysbilder og andre presentasjonsverktøy for å hjelpe sikkerhetsteam med å kommunisere fakta om en situasjon til personer utenfor deres avdeling. Dette kan særlig være relevant for ledere uten sikkerhetserfaring, men som trenger å holde seg informert.

Ikke åpent for alle

Tilgangen til Security Copilot er foreløpig lukket, og Microsoft har ikke annonsert når det blir tilgjengelig for alle.

Men hvis du er nysgjerrig på å vite mer om verktøyet kan du lese om det på Microsofts hjemmesider.