Dette var uken for en state-of-the-art nettsideopplevelse 🎨, vi må bli flinkere til å stå opp mot “the cookiemonster” 🍪, og ….irish? 🍹 Og 701 ting skjedde i frontend-verdenen!
- Remix blir ofte nevnt på denne bloggen, og det med god grunn!
Vite.js 3.0 er ute 📰
Tidligere i år skrev vi om byggeverktøyet Vite, og hvordan du kunne migrere fra Webpack til Vite. Rykter i kontorlandskapet vil ha det til at det blir et mye mindre skeleton, og betraktelig raskere byggetider med Vite.js enn tilsvarende for Create React App! Nå er Vite.js 3.0 ute, og de sier at de kommer til å lansere en ny major versjon hvert år, for å holde tritt med Node.js sin release schedule.
Med releasen følger ny dokumentasjon, nye start templates i det JavaScript rammeverket du skulle ønske, og diverse utvikler- og byggeforbedringer. Ta en kikk på annonseringsposten da vel!
Tabs eller spaces? Nå har den evige debatten endelig fått en fasit
CSS-tips 🔥
Har du noen gang irritert deg over at innhold spretter mens du leser eller prøver å klikke på noe? Ofte er det bare fordi et bilde endelig ble ferdig med å laste — og det er faktisk helt unødvendig at det spretter! Ved å bruke aspect-ratio i kombinasjon med bredde eller høyde på bildet, så blir riktig størrelse satt av, og vi slipper irriterende spretting.
Dersom du allerede har satt høyde og bredde på selve bildet, kan du nøye deg med height: auto for samme effekt! Så med det har vi fiksa “bildelastingsspretten” 🎉
Nå kommer Sanity V3: - Skikkelig godtepose med forbedringer
Bedre Core Web Vitals = mer salg? 💰
Jeg har en juvel av en artikkel å dele med dere fra forrige uke! En e-handelsbutikk har delt i detalj om hvordan de dannet et tverrfaglig team som fokuserte på ekte brukersentriske metrikker som web vitals, og korrelerte dette med faktiske salg og andre forretningsmetrikker. Resultatene viser at bedre "core vitals" ga mer salg! 💸
Her blir vi fortalt om reisen mot det målet de satte seg om å få til en større kulturell endring, der de klarte å bryte ned siloer i organisasjonen og kommunisere viktigheten av tekniske målinger ved å bruke forretningsorientert språk. Så hvis du også synes at det er vanskelig å kommunisere verdien av å måle LCP, kanskje ta en ekstra titt på denne?
Se Selbekks favoritt-foredrag fra React Norway 2022-konferansen
React biblioteker i 2022 📚
Er du usikker på om riggen din er up-to-date i 2022? Eller kanskje du lurer på hva det beste biblioteket for data fetching i React er nå om dagen? Ta en titt på denne akkumulerte lista over gode biblioteker! Her er det oversikt over det aller meste av avhengigheter du kan komme til å trenge i prosjekthverdagen — om det er autentiseringsbiblioteker, CSS rammeverk eller formatteringsverktøy. Den går rett inn i bokmerker hos undertegnede iallfall!
Det var alt for denne uken, tusen takk for at du leste, også sees vi i neste <ForrigeUke/>! 👋