Nå kommer Sanity V3: - Skikkelig godtepose med forbedringer

Adjø til Atom og Internet Explorer, hallo til Sanity V3 og nyheter fra React.

Dette var uken for å få på seg badedrakten 🩱 og avskjed med en god venn. 🪦

Og 1.604 ting skjedde i frontend-verdenen!

Vi sier adjø til Atom ⚛

Atom rider (snart) ut i solnedgangen 🌅. Editoren som først ble lansert av Github i 2014 har nå fått en dato for utfasing.

De forteller at Atom ikke har fått så mye kjærlighet de siste par årene og at det er på tide å legge prosjektet fra seg. Det ligger vel i kortene at etter salget av Github til Microsoft, er det stebror Visual Studio Code som har fått mest oppmerksomhet, og at editorene har ganske likt sett med features og i stor grad samme brukergruppe.

Virkelig verd å trekke fram er Atoms rolle i utviklingen av elsk-hat kryssplattform-rammeverket Electron, som ble utviklet til dels for å bygge Atom.

For de som bruker Atom, arkiveres prosjektet i midten av desember (ca 6 måneder til), så det er enda litt tid til å si adjø!

En gledelig avskjed med Internet Explorer 👋

Denne uken var det også duket for avskjeden med Internet Explorer 11, og dermed kan man takke for 25+ år med innsats.

Ok, de siste 10 er kanskje ikke så alt for mye å takke for 🙈. Jeg har i hvert fall gledet meg til å kunne streke ut Internet Explorer i browserslist og gå videre med livet! 🥳

I bloggposten forklarer Microsoft at de nå aktivt vil dytte nyere browsere (Edge) på brukere, og ikke lengre støtter Internet Explorer direkte. Det er likevel mulig å kjøre IE-modus på Edge hvis du skulle støte på en nettside som ikke er støttet i Chromium.

Sanity med ny stor-versjon 🆙

Denne uken fikk vi også tatt en titt på hva som beveger seg i den norske headless CMS-verdenen 🇳🇴.

Folka i Sanity har gjort klar en ny major-versjon av Sanity, med en skikkelig godtepose med forbedringer.

I den kommende versjonen får vi muligheten til å tilpasse redaktørverktøyet enda mer. Med påbegynte nye docs, nye API for å tilpasse forms, workspaces og muligheten for å ta med det hele verktøyet i hvilken som helst React-app er det altså bare å glede seg til å ta det i bruk! 🚀

Mer om hva som er nytt finner du her.

Daniel and Cody will demo putting the Sanity Studio into a Next.js app! Yes, you heard that right, the Studio can be put directly into any application. More on v3: https://www.sanity.io/blog/sanity-studio-v3-developer-preview 0:00 Intro 0:40 What is ESM? 1:10 v3 Studio inside of Next.js 3:14 v3 Studio inside a plain HTML file without bundling 3:5... Vis mer

Hva har folka i react holdt på med i det siste? ⚛️

Siden lanseringen av React 18 har ikke gjengen i React hvilt på laurbærene. De åpnet forrige uke opp og forteller litt om hva de har drevet med i det siste.

De har blant annet sett litt nærmere på server components, forbedringer rundt server side rendering, compileren og asset-lasting. Hvis du vil ha med deg hele smørbrødlista kan du ta en titt her. 🥪

Og helt til slutt nevner de at de fortsatt jobber ihuga med den nye dokumentasjonen sin! 🎉

Aaand that’s that! 👋 Vi sees neste uke!