- Remix blir ofte nevnt på denne bloggen, og det med god grunn!

Bun, Remix Stacks og hvorfor alle nettlesere har åtte piksler innebygd kroppsgap.

Dette var uken for EM-start 🇳🇴 Og 1403 ting skjedde i frontend-verdenen.

Bun 🥯

Vi hopper rett til mest spennende først: Bun! Bun er en ny Javascript-runtime som bundler, transpilerer og kjører Javascript-prosjektene dine. Her er det mye snacks! Blant annet så kommer Bun med innebygd transpilator for Typescript og JSX. Bun implementerer Web APIer som fetch, WebSocket, Buffer, og de fleste Node-APIene.

I tillegg til dette inneholder Bun en SQLite-client, npm client, HTTP-client og mye mer.

Det største salgspunktet til Bun er, som det ofte er i frontend-verdenen, hastighet. I følge Jarred Sumner, hjernen bak Bun, installerer Bun avhengigheter for en enkel Next.js-applikasjon 20 ganger raskere enn hvilken som helst annen npm client som finnes i dag. Hvis du bytter ut i npm install eller yarn install med bun install, rekker du altså ikke lenger å hente deg en kopp kaffe før installasjonen er ferdig.

Bun virker ved første øyekast svært lovende, og jeg gleder meg til å teste det ut på et eller annet hobbyprosjekt!

Remix Stacks

Remix blir ofte nevnt på denne bloggen, og det med god grunn! Rammeverket kommer stadig med nye oppdateringer, og en av de tingene som gjør det veldig lett å komme i gang med Remix er Remix Stacks.

Kort fortalt er Remix Stacks hurtigstartere som lar deg spinne opp produksjonsklare prosjekter med alt du måtte trenge på under 2 minutter: Database, autentisering, linting, testing, og så videre…

Vil du ha et Remix-prosjekt deployet til Fly.io med blant annet PostgreSQL-database, styling med Tailwind, ende-til-ende-testing med Cypress? Bruk Blues-stacken.

Eller vil du heller ha et prosjekt deployet til AWS med DynamoDB? Bruk Grunge-stacken.

…og forrige uke lanserte Clerk sin egen Stack “Bossa Nova”, som gir deg brukerhåndtering med nettopp Clerk, deployments til Vercel, styling med Chakra UI, og Supabase-database.

Hvorfor body { margin: 8px} ? 👀

Du har kanskje lurt på hvorfor nettleseren slenger på body { margin: 8px}, noe som alltid har vært en del av standardstilarket anbefalt av w3c. Det er i hvert fall noen som kanskje har lurt litt for mye på det, og gått nøye til verks for å komme til bunns i dette eldgamle mysteriet.

Denne noen heter Miriam Suzanne, og hun har skrevet en bloggpost om funnene sine 🕵️ Jeg skal ikke avsløre for mye, men vi må laangt tilbake i tid. Svaret finner du på bloggen hennes.

Vue 2.7 “Naruto” er lansert

Selv om versjon 3 av Vue har vært standardversjonen siden februar, er det fortsatt mange som fortsatt er på versjon 2, blant annet på grunn av gamle avhengigheter. Utviklerne har derfor lansert Vue 2.7 “Naruto”, der de har tilbakeportert noen av de viktigste funksjonene fra versjon 3. Les mer om endringene på Vue-bloggen.

Dett var dett! Vi snakkes neste uke.