Tabs eller spaces? Nå har den evige debatten endelig fått en fasit

Tilbake til de grunnleggende teknikkene, Webworkers, og streams for de store nettleserne.

Dette var uken for eksotiske dyr 🐫, utrolig dårlig humor 🤡, og knuste drømmer 🐶 Og 808 ting skjedde i frontend-verdenen!

Fokuser på fundamentet 🏗

Vi liker ofte å fortelle om ukens nyheter i et frontendrammeverk her i redaksjonen, men denne uken kan vi heve blikket og tenke litt over hva som egentlig er viktig, uansett hva slags frontendkode vi shipper av gårde. I forrige uke snublet nemlig undertegnede over en reddit-post som påpeker at uansett hvilket frontendparadigme du lener mot, så er det noen fundamentale ting du bør tenke på!

Trådstarter nevner blant annet ytelse og metrikker. Mål hvor lang tid det tar før man kan interagere med siden og hvor lang tid det tar før man får interessant/viktig innhold. Dette er viktig uavhengig av hva slags rammerverk du bruker.

De argumenterer også for å lære seg om ulike teknikker for å vise innhold: Lær om server side rendering, statisk sidegenerering, rehydrering osv. slik at man kan bruke det for å avgjøre hva som er best for ditt case.

Så kanskje, fremfor å fokusere på det neste store rammeverket, vi skal fokusere litt mer på de grunnleggende teknikkene?

Unngå å blokkere main thread 🛑

Vi fikk også neste del av serien Frontend Web Performance: The Essentials. Denne delen gir oss en god innføring i flere teknikker for å holde main thread kjørende så raskt som mulig for å ha en velfungerende og brukervennlig frontend.

Vi lærer blant annet om Web Workers, som kan være supernyttig hvis du skal prosessere store mengder data, gjøre veldig mange requests, eller ha langtidskjørende, blokkerende algoritmer.

De er likevel ikke superenkle å bruke. Det aller enkleste tipset, som kommer helt i slutten av artikkelen, er å flytte de tyngste jobbene til serveren 🤓

Tabs eller spaces har fått en fasit! ⌨️

I forrige uke ble vi gjort oppmerksomme på at Prettier vurderer å sette useTabs={true} som default i Prettier 3.0. Dette er i utgangspunktet ikke sånn superspennende nyheter, men argumentet for hvorfor var det!

I issuet på GitHub får vi nemlig vite at dette er et tilgjengelighetsspørsmål. Blant annet lærer vi at for brukere av leselist er det mye bedre å bruke tabs fordi man slipper å kaste bort plass til spaces, i tillegg til at på prosjekter som bruker tabs kan utviklere sette tab-bredden til å være så stor eller liten som de trenger, helt uten å lage problemer for de andre utviklerne.

Nettlesere i juni ⏭

Vi har fått hovednyhetene på hva som skjedde på web plattformen i juni!

Blant annet har streams blitt tilgjengelig i alle de store nettleserene, som betyr at vi kan få programmatisk tilgang til strømmer av data motatt over nettverket og prosessere det med JavaScript. Det betyr at du for eksempel kan legge på effekter på videoer i real time, eller på en elegant måte kan polyfille nye bildeformater.

Det var alt for denne gang, tusen takk for at du leste! 👋