N-Abel konkurs etter at storkunde trakk seg

N-Abel skulle lage verktøy som kuttet opptil 90 prosent av kodingen i prosjekter. Nå er de konkurs, melder Digi.

Det norske nocode-selskapet N-Abel har endt opp i skifteretten etter konkurs. Saken går i Østre Innlandet tingrett. 📸: Geir Olsen / NTB
Det norske nocode-selskapet N-Abel har endt opp i skifteretten etter konkurs. Saken går i Østre Innlandet tingrett. 📸: Geir Olsen / NTB Vis mer

Det norske nocode-selskapet N-Abel er konkurs, melder Digi. Østre Innlandet Tingrett åpnet konkurs i selskapet i august.

Problemene skal ha oppstått etter at hovedkunden trakk seg ut høsten 2023, og problemer med å skaffe nok nye kunder til å dekke opp for tapet dette medførte.

Selskapet hadde på sitt beste to fast ansatte, fem innleide utviklere fra Argentina og kjøpte utviklingstjenester fra Ungarn. Til slutt hadde de ikke penger til å betale regnskapsfører. Til slutt begjærte Skatteetaten selskapet konkurs.

Fungerende protyper på ti dager

Selskapet har nytt godt av ulike støtteordninger for startups. N-Abel har blant annet vært med i inkubatorprogrammet til Klosser Innovasjon, som i stor grad er eid av Innlandet fylkeskommune og kommuner.

Da selskapet ble tatt inn i programmet, skrev også Klosser en sak på sine sider om dette. Der lovet gründer Jan-Thore Bjørnemyr at verktøyet til N-Abel skulle kunne levere fungerende protyper på bare ti dager.

Selskapet fikk også støtte fra Innovasjon Norge, og det statlige innovasjonsselskapet Simula gikk inn på eiersiden av selskapet. På konkurstidspunktet eide de en knapp tredel av selskapet.

Digi skriver de har forsøkt å nå Bjørnemyr, men skal ikke ha fått svar på gjentatte henvendelser.

Forsøk på redningsaksjon

Selv om konkursen var et faktum i august, så pågår det et forsøk på å redde det som reddes kan i selskapet, melder Digi.

Flere aktører jobber med VetureNet for å skaffe nok kapital til å løse ut de økonomiske kravene mot selskapet.

– Det er veldig viktig at N-Abel kan fortsette med kunde- og leverandørforhold frem til en eventuell løsning er funnet, skriver daglig leder Christian André Haukaas i VentureNet i en e-post til Digi.