Lover 39 ganger raskere Docker-bygg: «Første­inntrykket er supert!»

Dockers nye Build Cloud skal avlaste lokal bygging av Docker-avbildninger med smart caching og bygging i skyen.

Docker Build Cloud avlaster PC-en din når docker-imaget skal bygges. 📸: Docker
Docker Build Cloud avlaster PC-en din når docker-imaget skal bygges. 📸: Docker Vis mer

Docker har lansert en ny tjeneste – Build Cloud – som ifølge en pressemelding skal kunne bidra til å redusere tiden utviklere bruker på å bygge Docker-avbildninger (images) på sine lokale maskiner. Det melder DevClass.

– I gjennomsnitt mister utviklere rundt en time om dagen, og det øker for hvert år, hevder Docker – og viser til en undersøkelse gjort av Incredibuild.

Løsningen fungerer slik at når du bygger en Docker-avbildning så sendes oppgaven til Build Cloud og avbildningen bygges i skyen, før det sendes tilbake til den lokale maskinen.

Docker Build Cloud bruker maskinvare i skyen og en bygge-cache som deles på tvers av brukere i et utviklerteam for å akselerere byggingen. Selv om avbildningen først må sendes til skyen og så lastes ned igjen til det lokale utviklingsmiljøet skal det ifølge Docker gå mye raskere.

Opptil 39 ganger raskere

Docker hevder at ytelsesøkningen skal være så mye som opptil 39 ganger.

– Bygging i skyen reduserer byggetiden, siden skyen gir tilgang til raskere compute-ressurser enn det som er tilgjengelig på en utviklers lokale maskin, skriver Docker i pressemeldingen.

Dette skal også bidra til å redusere forskjellene i effektivitet mellom utviklere som har nye og gamle maskiner.

Det er imidlertid ikke sikkert det alltid går raskere.

– Når bygg er veldig korte, kanskje 30 til 90 sekunder, er det mye raskere å gjøre det lokalt, sier produktsjef Giri Sreenivas til DevClass.

En delt cache i skyen gjør at byggingen vil ta lengre tid for den utvikleren som først setter i gang byggingen av en avbildning, men så vil alle utviklerne deretter få resultatet enda kjappere levert til sine maskiner på etterfølgende bygg.

Løsningen er laget for å fungere sammen med CI-verktøy som GitHub Actions, GitLab runners og med verktøy som Docker Compose.

Godt mottatt

Nyheten om Docker Build Cloud ser ut til å ha blitt godt mottatt blant utviklere i sosiale medier.

– Førsteinntrykket er supert, skriver teknologisjef i Ddosify, Fatih Baltaci, som har prøvd den nye løsningen.

Ettersom Build Cloud har både Intel/AMD64-CPU-er og Arm64-CPU-er, er det mulig å bygge for flere CPU-arkitekturer samtidig.

Prisen starter på 5 dollar per bruker i måneden, og gir da tilgang til både AMD- og ARM-"builders" og 200 byggeminutter per bruker i måneden.